Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas Stradiņa Universitātes profesoru Andri Sprūdu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu

Bērziņš: Šādā attīstības tempā Latvijas parāda nasta - par lielu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas parāds ir pietiekami liels, lai pie šī attīstības tempa mēs to nespētu nomaksāt, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš norāda, ka Latvijas parāds ir pietiekami liels – apmēram 3,5 tūkstoši eiro uz cilvēku. Tāpēc būtu jāmeklē veidi, kā „veicināt to, lai cilvēki katrs uzņemas iniciatīvu”.

Mazām valstīm veidot milzīgus parādus esot ļoti bīstami. „Nav jau to veidu, kā atmaksāt. Ceļot nodokļus, palielinot spiedienu no valsts puses, aktīvākie cilvēki, kas grib vairāk sasniegt, no valsts aizplūst. Tā bija viena no lietām, kas spieda Latviju rīkoties pietiekami savlaicīgi,” saka Bērziņš.

Latvijā parāds radās, lai segtu problēmas valstī, tāpēc būtiski turpmāk nepieļaut tādu situāciju veidošanos, pauda prezidents.

Viņš gan atzina, ka Latvijā ir darīts daudz, lai attīstības tempu palielinātu.

Bērziņš komentēja arī cilvēku aizbraukšanu no Latvijas: „Es neteiktu, ka „diemžēl” ir devušies [prom]. Ja mēs griba, pilnībā integrēties pasaulē, ir jādodas pasaulē, īpaši studējot. Jauniešiem jāmeklē iespēja iegūt Labāko pasaules izglītību, nepieciešamos kontaktus un tad atgriezties.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti