Bērziņš: Latvijas ekonomikas attīstība ir ļoti laba; pienesumu dos arī eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas ekonomikas attīstība šogad ir ļoti laba, un savu pienesumu tautsaimniecības attīstībā nākamgad dos arī eiro ieviešana, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Var teikt, ka attīstība, it sevišķi ekonomikā, ir pozitīva. Ne tikai skaitļi par to liecina, paši varam redzēt, kā viss attīstās, piemēram, esot uzņēmumos un redzot, cik tie optimistiski vērtē situāciju, plāno lielas investīcijas, meklē jaunus tirgus un arī tos iegūst, caur Baltiju, caur Eiropas Savienību ejot arvien tālāk, kurš nu uz kuru pusi,"  teica prezidents.

Viņaprāt, attīstība ir ļoti laba un to veicinās arī Latvija pievienošanās eiro zonai. "Arī eiro ieviešana, lai cik negatīvi to vērtētu atsevišķa sabiedrības daļa, uzņēmējdarbībai dos pozitīvu pienesumu, piemēram, peļņas pieauguma ziņā, jo uz valūtas konvertācijas rēķina ietaupītie līdzekļi vidēji būs pietiekami lieli, lai dotu pozitīvu bāzi. Tie izdevumi, kas saistīti ar eiro ieviešanu, vairumā gadījumu nav tādi, kas varētu ietekmēt jebkuras uzņēmējdarbības virzienu,"  teica Bērziņš.

Prezidents uzsvēra, ka Latvijā attīstība ir pozitīva, arī salīdzinot, kas notiek apkārt un kā Latviju vērtē citas valstis. "Piemēram, vairāku Āfrikas valstu, Mongolijas, Korejas vērtējums par mums ir ļoti pozitīvs, par ko liecina šo valstu pārstāvju vēstījumi par lēmumiem nākt uz Latviju un atvērt kaut ko savu, lai veicinātu sadarbību," atzina Bērziņš.

Pēc viņa teiktā, izejas punkts turpmākai darbībai  ir pietiekami stabils. Tāpat Bērziņš uzskata, ka plāni par ekonomikas pieaugumu 4% apmērā ir reāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti