Rīta Panorāma

Intervija ar Diānu Galanti un Elenu Panknin

Rīta Panorāma

Intervija ar Baibu Vītoliņu

Intervija ar Edvīnu Bērziņu

Bērziņš: Jauns vadītājs «Latvijas dzelzceļam» jāieceļ pēc iespējas ātrāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jauns vadītājs valsts uzņēmumam AS "Latvijas dzelzceļš" ir jāieceļ pēc iespējas ātrāk, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, kurš amatu atstās nākamnedēļ.

"Pats galvenais ir ļoti ātrā tempā tikt pie jauna, pastāvīga vadītāja, jo citādāk ir ļoti grūti diskutēt ar dažāda veida dzelzceļa [kompānijām], kravu īpašniekiem, ar investoriem," teica Bērziņš. Viņaprāt, jauns vadītājs kompānijai būtu jāieceļ vēlēkais pāris mēnešu laikā. "Jo ātrāk, jo tas būtu veselīgāk un labāk gan kompānijai, gan tautsaimniecībai kopumā."

Bērziņš norādīja, ka viņš nākamajam "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētājam vēl virzīt "Latvijas dzelzceļu" uz priekšu. "Tam ir visas iespējas to darīt," sacīja Bērziņš. Tāpat viņš norādīja, ka "Latvijas dzelzceļu" atstāj ar ļoti labu sajūtu, jo uzņēmums ir stabils, ar pietiekamiem finanšu līdzekļiem kontā.

KONTEKSTS:

"Latvijas dzelzceļa" padome 25. jūlijā noslēdza vienošanos par darba attiecību izbeigšanu ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Bērziņu un valdes locekli Aivaru Strakšas. Darba attiecības tiek izbeigtas ar 12. augustu. LTV rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka divi "Latvijas dzelzceļa" valdes locekļi amatus pametuši pēc pašu gribas.

Par valdes locekļa amata atstāšanu pirms termiņa likums pieļauj izmaksāt atsaukšanas pabalstu trīs mēnešu atlīdzības apmērā. Taču to apmēru puses neatklāj

Lai nodrošinātu uzņēmuma turpmāko darbību, padome arī iecēla divus pagaidu "Latvijas dzelzceļa" valdes locekļus - Māri Kleinbergu un Andri Lubānu. Kompānijas padome arī sola nekavējoties sākt darbu, lai rīkotu konkursu uz uzņēmuma valdes locekļu amatiem. Šim procesam plānots piesaistīt profesionālu personāla atlases kompāniju.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) maija sākumā izteica neuzticību “Latvijas dzelzceļa” valdei, izņemot vienu tās locekli – Ēriku Šmukstu. Ministram esot aizdomas par "potenciālām koruptīvām shēmām". Uzņēmuma valdes locekļi tobrīd atteicās labprātīgi atstāt amatus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti