Berlīnē liela interese par Latvijas zivjrūpnieku produktiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Mēs nebijām pat gatavi tādai interesei par mūsu zivju produkciju,” intervijā Latvijas Radio Berlīnē notiekošajā izstādē «Zaļā nedēļa» atzina asociācijas "Rīgas šprotes" vadītājs Imants Cīrulis.

Mēs nebijām pat gatavi tādai interesei par mūsu zivju produkciju,” saka Imants Cīrulis. „Cilvēki vēlas degustēt un ļoti daudzi iegādājas, tāpēc mums jādomā, ko nākamajās dienās izlikt stendā.”

Izstādē pārstāvēti desmit uzņēmumi. Pamatā tie ir zivju konservu ražotāji un pārsvarā tiek prezentētas šprotes.

„Šī nav tipiska biznesa izstāde, kādās mēs piedalāmies 5-6 reizes gadā,” norāda Cīrulis. „Tā ir izstāde-gadatirgus, kurā jāiepazīstina apmeklētāji ar savu produkciju un arī jātirgo.”

Tāpat izstādē "Zaļā nedēļa" Imants Cīrulis pastāstīja, ka Latvijas zivjrūpnieki maz cietuši Krievijas embargo dēļ, jo zivju konservi nav iekļauti aizliegto preču sarakstos, taču pagājušais gads daudziem noslēdzies ar mazāku peļņu par plānoto Krievijas rubļa vērtības krituma dēļ.

Daļa mūsu zivju pārstrādātāju uz Krieviju eksportē vairāk par 50% saražotā, tāpēc, pēc Cīruļa teiktā, ekonomiskā lejupslīde Krievijā devusi spēcīgāku stimulu mūsu uzņēmējiem meklēt jaunus tirgus. Tāda iespēja esot arī "Zaļā nedēļa", kur savu produkciju piedāvā desmit zivju pārstrādātāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti