«Bergvik Skog» par 324 miljoniem eiro pārdevis meža īpašumus un uzņēmumus Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Zviedrijas "Bergvik Skog" pārdevis savus meža īpašumus un uzņēmumus Latvijā Zviedrijas meža nozares koncernam "Södra", liecina informācija kompānijas mājaslapā.

Pārdošanas darījums noticis šodien, 13. novembrī, un "Bergvik Skog" arī nodevis savu uzņēmumu - "Bergvik Skog" un "Ruda" - darbību Latvijā kopā ar visiem darbiniekiem "Södra" pārziņā. Tādējādi "Bergvik Skog" pārdevis 111 100 hektārus zemes, no kuriem 80 300 hektārus veido produktīva meža zeme. Darījuma summa sasniedza 324 miljonus eiro.

"Gribu izteikt lielu paldies personālam un darbiniekiem par to fantastisko darbu, ko viņi ir ieguldījuši uzņēmumā laikā, kad īpašnieks bija Zviedrijas uzņēmums "Bergvik Skog". Viņu kompetence un mērķtiecība bija noteicošais faktors, lai izveidotu šos lieliskos uzņēmumus, kurus mēs tagad pārdodam "Södra", un esmu priecīga, ka "Södra" ir nodoms turpināt šādu pašu ambiciozo mežsaimniecības virzienu," paziņojumā atzīmēja Zviedrijas uzņēmuma "Bergvik Skog" izpilddirektore Elizabete Salandere Bjerklunda.

Kompānijas mājaslapā teikts, ka "Bergvik Skog" savas desmit gadu darbības laikā ir izveidojis un attīstījis meža īpašumus Latvijā. Interese par "Bergvik Skog" īpašumu iegādi esot bijusi liela. Procesā piedalījās daudzi nopietni un vērā ņemami dalībnieki.

Laikraksts "Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka interesi par Zviedrijas "Bergvik Skog" piederošo Latvijas mežu iegādi ir izrādījuši 20 uzņēmumu, tostarp arī trīs uzņēmumi no Latvijas. Zemi bija plānots pārdot līdz šā gada beigām.

Iepriekš tika minēts, ka par īpašumu iegādi interesējās arī "Latvijas Valsts meži".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017. gadā "Bergvik Skog" apgrozījums bija 2,423 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 275 931 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 2003. gadā, un tās pamatkapitāls ir 106,025 miljoni eiro. Kompānija pieder Zviedrijas uzņēmumam "Bergvik Skog".

Zviedrijas "Södra" Latvijā ir meitasuzņēmums "Sodra mežs". "Södra" mājaslapā teikts, ka kompānija jau ilgāku laiku investē mežos Baltijas valstīs un kopš 2006. gada tai pieder mežs Latvijā. "Sodra mežs" īpašumi galvenokārt izvietoti Vidzemes un Kurzemes reģionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti