«Berga bazāra» īpašnieks: Lielākas peļņas pelnītājiem būtu jāmaksā lielāka nodokļu daļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijā vajadzīga taisnīgāka nodokļu politika – tiem, kam ir lielāka peļņa, būtu jāmaksā lielāka nodokļu daļa, uzskata “Berga bazāra” īpašnieks un advokāts Justs Karlsons.

Intervijā LTV raidījumā “Viens pret vienu” Karlsons pauda, ka Latvijā būtu jāizveido taisnīgāka nodokļu politika, liekot lielākiem pelnītājiem maksāt vairāk.

Viņaprāt, Latvijas nodokļu sistēmai ir raksturīga birokrātija un tas, ka būtiski nodokļi tiek prasīti par katru strādnieku. Tāpēc esot jāskatās, vai nevar samazināt sociālo iemaksu apjomu.

Nodokļu politikai būtu jābūt tādai, kas veicinātu iespēju strādāt, bet tiem, kas kārtīgi nopelna, liktu maksāt savu daļu valsts makā.

Taujāts, vai viņš pats būtu gatavs nodokļos vairāk maksāt par dividendēm no biznesa Latvijā, Karlsons pauda, ka šīs dividendes nāk no biznesa, kas jau ir nomaksājis ienākumu nodokli.

Vēstīts, ka pērn valdība mēģinājusi ieviest nodokļu progresivitāti ar tā dēvēto solidaritātes nodokli, kas liek no algām virs 4000 eiro mēnesī maksāt nodokli 34,09% jeb sociālā nodokļa likmes apjomā, taču netiek novirzīts personas sociālajai apdrošināšanai.

Taču pret to daudzkārt iebilda uzņēmēju organizācijas, un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera aicināja uzņēmējus un organizācijas vērsties Satversmes tiesā, lai solidaritātes nodoklis tiktu atcelts. 

Attiecībā uz nākamo gadu tiek plānots solidaritātes nodokli pārskatīt, tomēr ne atcelt.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti