Benzīna cena Latvijā pārsniegusi divus eiro litrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijā 95. markas benzīna cena pārkāpusi divu eiro robežu, liecina degvielas mazumtirgotāju publiskotā informācija.

Informācija degvielas mazumtirgotāja "Circle K Latvia" mājaslapā liecina, ka otrdien, 31. maijā, 95. markas benzīna zemākā cena kompānijas degvielas uzpildes staciju tīklā Rīgā bija 2,004 eiro par litru, 98. markas benzīns maksāja 2,044 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena bija 1,894 eiro par litru.

Arī degvielas mazumtirgotāja "Virši-A" uzpildes stacijās zemākā 95. markas benzīna cena ir 2,004 eiro par litru un 98. markas benzīna cena ir 2,044 eiro par litru, kamēr dīzeļdegvielas cena ir 1,904 eiro par litru.

Degvielas mazumtirgotāja "Neste Latvija" publiskotā informācija liecina, ka tās automātiskajās degvielas uzpildes stacijās 95. markas benzīna cena sasniegusi 1,997 eiro par litru, 98. markas benzīna cena ir 2,037 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena – 1,897 eiro par litru.

Degvielas mazumtirgotāja "Viada Baltija" degvielas uzpildes stacijās 95. markas benzīna cena sasniegusi 2,002 eiro par litru, 98. markas benzīna cena ir 2,012 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena ir 1,874 eiro par litru.

 

Degvielas cenas rekords šonedēļ tika sasniegts arī Igaunijā, ziņo ERR.ee. 95. markas benzīna cena “Circle K” uzpildes stacijās Igaunijā pirmdien sasniedza 2,079 eiro par litru. Dīzeļdegviela maksāja 1,889 eiro par litru.

Līdz ar Eiropas Savienības līderu lēmumu ieviest daļēju Krievijas naftas embargo īstermiņā sagaidāms degvielas cenu kāpums, otrdien Latvijas Televīzijai norādīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis.

Dalībvalstu līderu vienošanās paredz atteikties no vairāk nekā divām trešdaļām Krievijas naftas importa Eiropas Savienībā. Tas varētu ietekmēt degvielas cenas Eiropas Savienībā.

Vienlaikus Karčevskis prognozē, ka ar laiku cenas varētu stabilizēties: “Tik tālu prognozēt kā mēnešos šeit nav iespējams. Parasti visas iepriekšējas sankciju paketes nozīmēja to, ka tajā brīdī, kad sankcijas tiek pieņemtas jeb precīzāk – paziņotas, tad cenu kāpums ir lielāks. Pēc tam cenas stabilizējas un mazinās. Tā ir bijis vienmēr un pie visiem paziņojumiem.

Tā ka, ja nekas cits nenotiek, tad drīzāk biržas cenas 95. benzīnam un dīzeļdegvielai kritīsies, nevis kāps,” sacīja asociācijas vadītājs.

"Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā otrdien kāpa par 1% – līdz 122,84 ASV dolāriem par barelu.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, lielākais degvielas mazumtirgotājs 2022. gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija "Neste Latvija", seko "Circle K Latvia", "Viada Baltija" un "Virši-A".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti