Benksija darbu izsola par kriptovalūtu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

“Sotheby's” izsoļu nams pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē par mākslas darbu ļaus norēķināties ar kriptovalūtu. Tomēr šāda iespēja būs vienīgi slavenā anonīmā autora Benksija darba pircējam.

“Lūdzu, ņemiet vērā, ka kriptovalūtu mēs pieņemsim vienīgi kā maksājuma veidu par 104. loti – Benksija darbu. Vienlaikus noteikti arī papildu pārdošanas nosacījumi," sacīja izsoļu nama pārstāvis Olivers Barkers.

Izsolē Amerikas Savienoto Valstu pilsētā Ņujorkā pēc ilgāka pārtraukuma varēja piedalīties arī ierobežots skaits interesentu.

Tajā pārdeva vairākus mākslas darbus, taču iespējamā apmaksas veida un mīklainās personības dēļ lielāko uzmanību mediji veltīja Benskija darbam "Love is in the Air", kurā attēlots cilvēks ar puķu pušķi. Izsoles rezultāti pagaidām nav zināmi, taču mākslas eksperti to jau nodēvējuši par vēsturisku brīdi.

Tomēr par kriptovalūtas uzvaras gājienu visā pasaulē vēl pāragri runāt.

Piemēram, ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" paziņojis, ka pārtraucis pieņemt "Bitcoin" vides aizsardzības apsvērumu dēļ. Kompānija ir nobažījusies, ka strauji pieaug fosilā kurināmā izmantošana, lai nodrošinātu transakcijas ar šo maksāšanas līdzekli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti