Beidzot izveido vienotu publisko personu un iestāžu sarakstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēc gandrīz 20 gadu ilgas vilcināšanās beidzot izveidots vienots publisko personu un iestāžu saraksts. Tajā apkopota informācija par visām vairāk nekā divarpus tūkstoš valsts un pašvaldību iestādēm.

Uzņēmumu reģistra mājaslapā izveidotajā meklētājā turpmāk būs iespējams atrast jebkuras publiskās iestādes, piemēram, skolas, tiesas vai kādas pašvaldības aģentūras, kontaktinformāciju. Vienotajā reģistrā iekļauta arī uzņēmējiem svarīga informācija par iestāžu pilnvarotajām personām ar paraksta tiesībām.

“Ja man ir jāslēdz līgums ar valsts pašvaldību iestādēm, tad man nav idejas, kas tur vispār ir tiesīgs pārstāvēt [valsti],” stāsta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš. “Un tad sākās – kur to meklēt, un, nedod Dievs, ja izrādās, ir parakstījis cits – šeit ir liste, kur var paskatīties un pārbaudīt (..) Jo, cik ātri var slēgt darījumus un sazināties, tas ir ļoti no svara, lai vienkārši viss notiktu ātrāk,” klāsta Endziņš.

Reģistra izveidei piesaistīti Eiropas Savienības līdzekļi, un tas izmaksājis 150 000 eiro. Par datu aktualitāti atbildīgas reģistrā iekļautās iestādes pašas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti