Beidzas «Ryanair» izdevīgais līgums ar lidostu; jaunā vienošanās nebūs tik labvēlīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdiena ir pēdējā diena, kad vēl ir spēkā pirms desmit gadiem noslēgtais līgums starp starptautisko lidostu “Rīga” un Īrijas zemo cenu aviokompāniju “Ryanair”.

Iepriekš Valsts kontrole līgumu vairākkārt kritizējusi kā pārāk izdevīgu lidsabiedrībai. Saskaņā ar to aviosabiedrība saņēma ievērojamas lidostas nodevu un maksājumu atlaides neadekvāti ilgam laikam. Pret šādu līgumu protestēja arī citas lidostā strādājošās lidsabiedrības, norādot, ka tas kropļo konkurenci.

No trešdienas šīs iepriekš piemērotās atlaides vairs nebūs spēkā. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss („Vienotība”) uzsver, ka turpmāk īpašas attieksmes pret šo kompāniju vairs nebūs.

„Tai ir labi rezultāti un liels apkalpoto pasažieru skaits, tiesa tai pašai ir jāizvēlas – startēt vai nē uz tādiem noteikumiem, kā pārējās kompānijas vai ir vajadzīga speciāla tarifu politika. Par cik mēs esam par vienlīdzīgu politiku, es uzskatu, ka visiem jādod vienādas iespējas,” vērtē Matīss.

Kaut arī turpmāk Īrijas zemo cenu pārvadātājam par lidostas izmantošanu būs jāmaksā pilna maksa, lidsabiedrība pagaidām nav paziņojusi par plāniem aiziet no lidostas “Rīga”. Savukārt pasažieriem no 1.aprīļa vairs nebūs pašiem jāmaksā nodeva par lidostas drošības pakalpojumiem. Šīs izmaksas aviosabiedrība sola iekļaut biļetes cenā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti