Bažām par «Citadeles» pārdošanas izgāšanos neesot pamata; līdz gada beigām darījums notiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās dēļ darījums, kura rezultātā par valstij piederošo bankas ”Citadele” īpašnieku kļūs investoru grupa, kuru pārstāv ”Ripplewood Advisers” ieilgs. Tomēr bankas pārdošana neesot apdraudēta.

Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās dēļ nenotiks šodien paredzētā ”Citadeles” pārdošanas līguma parakstīšana. Atcelta arī iepriekš plānotā Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas tikšanās ar ”Ripplewood” ”galvu” Timu Kolinsu, Latvijas Radio apstiprināja premjerministres preses sekretāre Džeina Tamuļeviča:

”Jā, Ministru prezidentes tikšanās ar ”Ripplewood Advisers” investoru grupas pārstāvi Timu Kolinsu šodien tiek atcelta, tāpēc, ka šodien nenotiek līguma parakstīšana. Kā zināms, līguma parakstīšana nenotiek tehnisku iemeslu dēļ - tāpēc, ka ir atkāpusies Privatizācijas aģentūras valde un nav vienkārši cilvēku, kam būtu pilnvaras parakstīt šo līgumu no Latvijas puses. Tajā pašā laikā es gribētu uzsvērt, ka valdības lēmums par bankas akciju pārdošanu starptautiskai investoru grupai, ko pārstāv ”Ripplewood Advisers”, ir spēkā un darījums notiks Eiropas Komisijas noteiktajā termiņā, tas ir, līdz šī gada beigām.”

Ministru prezidentes pārstāve uzsver, ka ”Ripplewood Advisers” jau apstiprinājusi, ka Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās neapdraud darījuma norisi.

”Vakardien ”Ripplewood Advisers” apstiprināja Ministru prezidentei, ka viņi izprot, ka līguma atlikšana ir tikai tehniskas dabas jautājums un viņu piedāvājums joprojām ir spēkā, ņemot vērā to, ka Ministru kabinets darījumu jau ir apstiprinājis,” sacīja Tamuļeviča.

Privatizācijas aģentūras līdzšinējie valdes locekļi - Ansis Spridzāns un Guntis Lauskis savu atkāpšanos pamato ar to, ka viņu viedoklis par ”Citadeles” bankas pārdošanu nesakrīt ar valdības nostāju.

”Mums vienkārši bija dažādi viedokļi, ejot uz valdību otrdien. Vairāki varianti bija, ejot uz valdību otrdien, kā tālāk virzīties ar ”Citadeles” bankas pārdošanu un mūsu kā Privatizācijas aģentūras valdes viedoklis bija turpināt sarunas ar investoru, bet, nu tā kā tika pieņemts līgumu parakstīt, tad mēs vienkārši uzskatām, ka būtu bijis labāk vēl tālāk turpināt un, iespējams, panākt labākus līguma rezultātus.”

Jau vēstīts, ka pagaidām Ekonomikas ministrijai izdevies atrast tikai vienu no diviem Privatizācijas aģentūras valdes locekļiem - par to vakar iecelts Vladimirs Loginovs, kurš līdz ceturtdienas pēcpusdienai vadīja Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienestu. Savukārt otra Privatizācijas aģentūras valdes locekļa atrašanai nepieciešams ilgāks laiks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti