Baušķenieki pieņem jaunāko «Rail Baltica» variantu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vairāk nekā 60 interesentu apmeklējuši Bauskas novadā rīkoto dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" ietekmes uz vidi sabiedrisko apspriedi. Atšķirībā no mārupiešiem, kurus vairāk interesēja elektromagnētiskā lauka ietekme un būvniecībā radītās neērtības, savukārt Bauskas novada iedzīvotāji visvairāk jautājuši, kā atpirks viņu īpašumus, ko skars sliežu ceļš.

Patlaban ar otro piegājienu notiek jaunbūvējamā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa "Rail Baltica" sabiedriskās apspriedes, kurās 15 pašvaldību iedzīvotāji tiek iepazīstināti ar konkrētāku dzelzceļa trasi un ietekmes uz vidi novērtējumu.

Mārupiešiem, kuru apspriedē bija ap 100, nebija būtisku iebildumu pret alternatīvo trases novietojumu gar Rīgas apvedceļu A5. Mārupes novada cilvēkus vairāk interesēja praktiskas dabas jautājumi - par vibrācijas, trokšņa un elektromagnētiskā lauka ietekmi.

Savukārt baušķeniekiem lielākās raizes sagādā, kā sliežu ceļš ietekmēs auglīgās zemes īpašumus. Tāpēc Bauskā akceptēts variants, kas vairāk skar valsts mežus, pavēstīja Bauskas mērs Raitis Ābelnieks (Nacionālā apvienība).

Sabiedriskajā apspriedē piedalījās ap 60 baušķenieku. Viņi tā saukto zaļo variantu akceptējuši un apspriedē visvairāk taujājuši, kā notiks viņu īpašumu atpirkšana teritorijās, ko skars sliežu ceļš.

Sabiedriskās apspriedes turpināsies līdz 11.decembrim, pavēstīja projekta pārstāvis Neils Balgalis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti