Banku uzraugs samazina «Signet Bank» sodu uz 584 tūkstošiem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ar "Signet Bank" noslēgusi administratīvo līgumu un samazinājusi iepriekš piemēroto soda naudu 906 610 eiro uz 583 963 eiro, informēja FKTK.

"Signet Bank" apstrīdēja soda naudu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas (NILLTPFN) normatīvo aktu prasību pārkāpumiem, tādēļ FKTK atkārtoti uzklausīja "Signet Bank", izvērtēja situāciju un paveikto pārkāpumu novēršanas jomā. 

Ņemot vērā izvērtējuma secinājumus un to, ka "Signet Bank" ir vērsta uz sadarbību un jau novērsusi lielāko daļu trūkumu, FKTK ar banku ir noslēgusi administratīvo līgumu, kurā noteikta soda nauda 583 963 eiro.

"Neraugoties uz atšķirīgo uzrauga un tirgus dalībnieku statusu, mūsu mērķis visos gadījumos ir konstruktīva sadarbība. Situācijā, kad tiek konstatētas neatbilstības normatīvo aktu prasībām, ir izšķirīgi svarīgi, lai banka trūkumus atzīst un izstrādā plānu pēc iespējas ātrākai to novēršanai. Šajā situācijā tas ir noticis, tāpēc ir iespēja slēgt administratīvo līgumu, kas paredz arī sākotnēji piemērotās naudas samazinājumu," norādīja FKTK padomes loceklis Ģirts Rūda.

Papildus līdz šim veiktajiem pasākumiem iekšējās kontroles sistēmas stiprināšanai administratīvais līgums paredz bankai vairākus pienākumus: piesaistot zvērinātu revidentu vai zvērinātu revidentu komercsabiedrību, bankai jāveic neatkarīgs izvērtējums par bankas iekšējās kontroles sistēmas efektivitāti un atbilstību NILLTPFN normatīvo aktu prasībām, kā arī bankas informācijas tehnoloģiju risinājuma atbilstību NILLTPF riska pārvaldībai.

Pēc šo izvērtējuma veikšanas bankai jāizstrādā pasākumi neatkarīgā izvērtējuma rezultātā sniegto rekomendāciju izpildei noteiktos termiņos un FKTK regulāri jāsniedz informācija par to ieviešanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti