Banku uzraugs piemēro sodu «Money Express»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) noslēgusi administratīvo līgumu ar maksājumu iestādi SIA "Money Express", piemērojot soda naudu un izsakot brīdinājumu atbildīgajām personām.

Banku uzraugs informēja, ka FKTK, SIA "Money Express", Nikolajs Timofejevs un Diāna Saprikina-Ivaņko ir noslēgušas administratīvo līgumu, ar kuru SIA "Money Express" tiek piemērota soda nauda 4472 eiro apmērā. Savukārt par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas un terorisma finansēšanas (NILLTF) novēršanas jomu atbildīgajam valdes loceklim un atbildīgajai personai izteikts brīdinājums.

FKTK veiktajā pārbaudē SIA "Money Express" konstatēti Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma pārkāpumi, jo SIA "Money Express" iekšējās kontroles sistēma nav izveidota atbilstoši iestādes darbībai un klientiem piemītoša riska līmenim un tādā kvalitātē, lai nodrošinātu normatīvo aktu prasību ievērošanu.

Piemēram, SIA "Money Express" nav nodrošinājusi gadījuma rakstura klientu riska novērtējumu un izpēti, tajā skaitā padziļinātu izpēti pietiekamā apjomā, kā arī SIA "Money Express" izveidotā darījumu uzraudzības kārtība nav nodrošinājusi šīs maksājumu iestādes darbībai un sniegtajiem pakalpojumiem piemītošo risku pārvaldību atbilstošā kvalitātē un aizdomīgu darījumu konstatēšanu, norādīja FKTK.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti