Banku sektors pirmajos trīs mēnešos nopelnījis 44,6 miljonus latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šī gada pirmajā ceturksnī banku sektors ir strādājis ar 44,6 miljonu latu lielu peļņu, kas ir par 18% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. Toreiz banku peļņa sasniedza 37,8 miljonus latu, informē Finanšu tirgus un kapitāla komisija.

Kopumā līdz marta beigām ar peļņu Latvijā strādāja 16 Latvijas bankas un četras ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos bija 89%.

Banku sektora likviditāte un kapitalizācijas līmenis saglabājās augstā līmenī. Marta beigās banku sektora likviditātes rādītājs bija 58,9%, kamēr februāra beigās tas bija 57,4% un kapitāla pietiekamības rādītājs bija 18.27%, savukārt pirmā līmeņa kapitāla rādītājs bija 16.35%. Attiecīgi - februāra beigās šie rādītāji bija 17,85% un 15,41%.

Martā banku sektora kopējais kredītportfelis samazinājās par 0,5% jeb 57 miljoniem latu, tostarp, rezidentu mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikums samazinājās par 0.6%, bet rezidentu korporatīvajiem klientiem izsniegto kredītu atlikums - par 1.1%. Savukārt nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums mēneša laikā pieauga par 2%.

Visbeidzot, martā banku sektorā no jauna ir izsniegti kredīti 221 miljona lata apmērā. No tiem 75 miljoni latu Latvijas uzņēmumu attīstībai, 39 miljoni – Latvijas finanšu institūcijām, 17 miljoni latu – rezidentu mājsaimniecībām, toties 90 miljoni latu – nerezidentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti