Banku sektora peļņa šā gada pirmajā ceturksnī – 43 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas banku sektors 2014. gada pirmajos trīs mēnešos darbojās ar peļņu 43 miljonu eiro apmērā, un tas bija gandrīz par trešdaļu mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, kad peļņa sasniedza 64,9 miljonus eiro, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvā informācija. 

Peļņas kritums bija saistīts ar izmaiņām vienas bankas grupas struktūrā. Šo vienreizējo efektu izslēdzot, banku sektora peļņa kopumā šajā periodā ir augusi par 28%. Martā ar peļņu darbojās 16 Latvijas bankas un trīs ārvalstu banku filiāles (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 88,1%).

Martā banku sektora kopējais aktīvu apmērs, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, saruka par 3,5% jeb par vienu miljardu eiro un marta beigās sasniedza 27,9 miljardus eiro.

Martā banku piesaistīto kopējo noguldījumu atlikums saruka par 3,2% jeb 633 miljoniem eiro, tai skaitā rezidentu noguldījumi samazinājās par 5,3% jeb 539,1 miljonu eiro, ko galvenokārt noteica valdības noguldījumu sarukums par 39% jeb 516,8 miljonu eiro, atmaksājot Eiropas Komisijai daļu no starptautiskā aizdevuma.

Nedaudz saruka arī nerezidentu noguldījumi - par 1% jeb 93,9 miljoniem eiro, ko pamatā noteica ASV dolāra vērtības samazināšanās.

Banku sektora kopējais kredītportfelis mēneša laikā samazinājās par 1,1%, tai skaitā rezidentu mājsaimniecību – par 0,6% un nerezidentu – par 5%, savukārt rezidentu nefinanšu uzņēmumu kredītportfelis pieauga par 0,3%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti