Banku peļņa šogad sasniegusi 90,2 miljonus latu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šī gada pirmajos piecos mēnešos banku peļņa ir sasniegusi 90,2 miljonus latu, kas ir par 23% vairāk nekā pērn, vēsta Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Līdz maija beigām ar peļņu darbojās 15 Latvijas un piecas ārvalstu banku filiāles.

Komisija norāda, ka banku piesaistīto noguldījumu atlikums maijā ir pieaudzis par 0,1% jeb 11,9 miljoniem latu. Savukārt nerezidentu noguldījumu atlikums pieaudzis par 0,2% jeb 11,3 miljoniem latu. Tādējādi maija beigās kopējais noguldījumu apjoms Latvijas bankās nav būtiski mainījies – 12,8 miljardus latu, tostarp, rezidentu noguldījumi aptuveni 6,5 miljardus latu, bet nerezidentu noguldījumi apmēram 6,3 miljardi latu.

Banku sektora kopējais kredītportfelis maijā, salīdzinot ar aprīli, samazinājās par 0,4% jeb 49 miljoniem latu, tostarp rezidentu mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikums saruka par 0,7%, bet rezidentu korporatīvajiem klientiem izsniegto kredītu atlikums pieauga par 0,7%. Tādējādi rezidentiem izsniegto kredītu apmērs būtiski nav mainījies. Savukārt nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums mēneša laikā saruka par 3,8%.

Ilgāk par 90 dienām kavēto kredītu apmērs ir stabilizējies, to īpatsvars banku sektora kopējā kredītportfelī maija beigās bija 10,6%. Kopējais kavēto kredītu īpatsvars banku sektora kredītportfelī maija beigās bija 17,5%, kamēr aprīļa beigās tas bija 17,8%.

Tāpat komisija apliecina, ka banku sektorā maijā no jauna izsniegti 194 miljoni latu. To vidū 83 miljoni latu bija paredzēti Latvijas uzņēmumu attīstībai, 26,5 miljoni latu Latvijas finanšu institūcijām, 18 miljoni latu rezidentu mājsaimniecībām, savukārt 66 miljoni latu nerezidentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti