Banku peļņa janvārī – 32,5 miljoni eiro; nerezidentu noguldījumi auguši par 4,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Banku sektors kopumā šā gada janvārī darbojās ar peļņu 32,5 miljonu eiro apmērā. Ar peļņu darbojās 14 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa banku sektora aktīvos – 88,9%, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem janvārī.

Banku sektora kopējo noguldījumu apmērs janvārī sarucis par 1,5% jeb 325 miljoniem eiro. 

Rezidentu noguldījumi samazinājās par 7,5% jeb 802 miljoniem eiro, ko galvenokārt ietekmēja valdības noguldījumu sarukums par 601 miljonu eiro, kā arī sezonāla uzņēmumu noguldījumu samazināšanās.

Savukārt nerezidentu noguldījumi palielinājās par 4,2% jeb 477 miljoniem eiro, ko pilnībā noteica ASV dolāra vērtības kāpums, jo divas trešdaļas nerezidentu noguldījumu ir ASV dolāros.

Banku sektora kopējais aktīvu apmērs mēneša laikā samazinājās par 0,2% jeb 68,4 miljoniem eiro, janvāra beigās sasniedzot 30,7 miljrdus eiro.

Kredītportfelis janvārī pieauga par 0,9%, t.sk. rezidentu nefinanšu uzņēmumu kredītportfelis – par 0,3%, bet nerezidentu – par 5,3%. Savukārt rezidentu mājsaimniecību portfelis būtiski nemainījās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti