Banku izsniegto iekšzemes kredītu apmērs gada laikā sarūk par 6,7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rezidentu finanšu iestādēm, nefinanšu sabiedrībām un mājsaimniecībām banku izsniegto kredītu atlikums šogad marta beigās bija 10,025 miljardi latu, kas ir par 6,7% jeb 721,8 miljoniem latu mazāk nekā pirms gada, uzzināja Latvijas Bankā.

Savukārt mēneša laikā salīdzinājumā ar februāra beigām rezidentu finanšu iestādēm, nefinanšu sabiedrībām un mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikums samazinājies par 0,9% jeb 86,4 miljoniem latu.

Atbilstoši Latvijas Bankas publiskotajai informācijai šogad marta beigās rezidentu finanšu iestādēm, nefinanšu sabiedrībām un mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikums bija 2007.gada februāra līmenī.

Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Makroekonomikas analīzes daļas vadītāja vietnieks Vilnis Purviņš centrālās bankas uzturētajā ekonomiskās analīzes vietnē „makroekonomika.lv” atzina, ka iekšzemes kredītu atlikums martā turpināja samazināties gan īstermiņa kredītu atmaksas, gan lielāka ceturkšņa nogalē norakstīto kredītu apmēra iespaidā.

„Kreditēšanas gada pārmaiņu temps gan būtiski uzlabojās (no mīnus 10,1% februārī līdz mīnus 6,7% martā), jo ar šo mēnesi bāzes līmeni vairs neiespaidoja pērnā gada martā licenci zaudējušās „Parex bankas” rādītāji,” sacīja Purviņš.

Viņš arī norādīja, ka martā galvenokārt īstermiņa aizdevumu atmaksas ietekmē nefinanšu uzņēmumiem izsniegto kredītu atlikums samazinājās par 1,3%, bet mājsaimniecību kredītportfelis, turpinoties mājokļa kredītu dzēšanai, saruka par 0,6%. Aizvadītajā mēnesī pieauga vien finanšu starpniecības uzņēmumu kreditēšana (par 3,4%).

2012.gada marta beigās rezidentu finanšu iestādēm, nefinanšu sabiedrībām un mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikums bija 10,747 miljardi latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti