Bankās un pie bankomātiem lielāka aktivitāte nekā ikdienā, bet rekords paliek nepārspēts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmspēdējā dienā pirms eiro ieviešanas banku filiālēs un pie bankomātiem vērojama lielāka aktivitāte nekā ikdienā, tomēr 27.decembra aktivitātes rekords nav pārspēts, aģentūru LETA informēja banku pārstāvji.

"SEB bankas" pārstāve Agnese Strazda skaidroja, ka banku filiālēs ir vērojama lielāka aktivitāte nekā ikdienā. Piemēram, viena no garākajām rindām rīta pusē bijusi Daugavpils filiālē, kur rindā gaidījuši ap 20 cilvēku. Šodien vidējais apkalpošanas laiks gan nepārsniedzot desmit minūtes, jo klienti interneta mājaslapā tiekot informēti, kurās filiāles rindu nav. 27.decembra rindā gaidīšanas rekords esot bijis 3,5 stundas.

Kā norādīja Strazda, klientu plūsmas pieaugums skaidrojams gan ar vēlmi iegādāties eiro sākuma komplektus, gan priekšlaicīgi samainīt latus pret eiro. Tas gan neesot klientam izdevīgi, jo līdz 1.janvārim jāmaksā gan komisijas maksa, gan arī ir noteikts eiro komerckurss. Priekšlaicīgi apmainīt latus pret eiro cenšoties vecākā gadagājuma cilvēki, kuri iepriekš naudu mājās turējuši latos un tagad plāno tos turpat mājās glabāt eiro. Neliela daļa vēloties iemaksāt kontā lielākas naudas summas latos, jo diennaktī vairāk nekā 5000 latus iemaksāt nevarot.

Cilvēki joprojām aktīvi iemaksājot latus bankomātos, un aizvadītajā naktī, kā arī no rītā līdz plkst.10 SEB bankomātos iemaksāti 237 000 latu, savukārt no bankomātiem izņemti 179 000 latu. Rekords esot fiksēts periodā no 25.decembra līdz 27.decembrim, kad iemaksāti 4,8 miljoni latu.

"Swedbank" filiālēs esot aptuveni uz pusi lielāka klientu aktivitāte nekā ikdienā, un pārsvarā lielākās rindas veidojoties filiālēs, kas atrodas tirdzniecības centros. Vislielākā aktivitāte esot fiksēta 27.decembrī, kad klientu skaits, salīdzinot ar ikdienu, četrkāršojies, skaidroja bankas pārstāve Kristīne Jakubovska.

Lai arī būtiski ir palielinājies to klientu skaits, kuri veic latu iemaksas bankomātos, joprojām šo funkciju daļa klienta izvēlas veikt filiālēs, un līdz ar to arī veidojoties rindas. "Swedbank" pārstāve skaidro, ka rindas sagaidāmas arī janvāra sākumā, jo atšķirībā no privātpersonām, zema bijusi uzņēmēju aktivitāte, iegādājoties eiro sākuma komplektus.

"Citadeles" trīs filiālēs, kuras šodien bija atvērtas, līdz plkst. 13 situācija bijusi mierīga un īpašas rindas neveidojušās. Patlaban lielāks cilvēku pieplūdums ir filiālē "Domina", un "Citadeles" klientu apkalpošanas speciālisti šajā filiālē turpinās strādāt arī pēc plkst.13, lai apkalpotu visus klientus, kas ir atnākuši, skaidroja bankas pārstāve Ieva Prauliņa.

Šodien pie "Citadeles" bankomātiem esot vērojama aktīvāka cilvēku rosība, taču īpašas rindas neesot konstatētas. Banka atgādina, ka klientu ērtībai visos "Citadeles" naudas iemaksas bankomātos latus savā kontā būs iespējams iemaksāt līdz 14.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti