Bankas ekonomists: Turpmāk IKP pieaugumam vajadzētu būt lielākam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamajos gada ceturkšņos Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumam vajadzētu būt lielākam, spriež „DnB NORD bankas” ekonomists Pēteris Strautiņš. IKP šā gada otrajā ceturksnī pieaudzis par 3,8%, salīdzinot ar 2012.gada attiecīgo laika posmu.

Nākamajos gada ceturkšņos Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumam vajadzētu būt lielākam, spriež „DnB NORD bankas” ekonomists Pēteris Strautiņš. IKP šā gada otrajā ceturksnī pieaudzis par 3,8%, salīdzinot ar 2012.gada attiecīgo laika posmu.Strautiņš norāda, ka turpmāk IKP tik ļoti neietekmēs „Liepājas metalurga” nedienas un rūpniecībā būs izaugsme: „Es domāju, ka ceturkšņa griezumā tam pieaugumam vajadzētu būt lielākam. Rūpniecībā situācija būs ievērojami labāka. „Liepājas metalurga” apturēšana pēc tam jau vairs neietekmēs vismaz ceturkšņa rādītājus. Rūpniecībā ir uzņēmumi, kuriem šogad nav gājis, bet ir virkne citu uzņēmumu, citu nozaru, kuriem iet labi, attīstās, investē. Un viņu īpatsvars pieaugs, un tad jau būs lielāka ietekme uz ekonomiku kopumā,” skaidroja Startiņš.

Kā norāda Centrālā statistikas pārvaldē, IKP pieaugumu ietekmējis apmēru kāpums pakalpojumu sektorā, tirdzniecībā un būvniecībā, kā arī kritums apstrādes rūpniecībā.

IKP pieaugumu ietekmēja apjomu kāpums pakalpojumu sfērās – par 7%, būvniecībā par 5% un tirdzniecībā par 3%. Vienlaikus bijis apjomu kritums apstrādes rūpniecībā par 0,6%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti