Rīta Panorāma

Intervija ar Baibu Vītoliņu

Rīta Panorāma

Intervija ar ārpolitikas ekspertu Ojāru Skudru

Intervija ar ekonomistu Mārtiņu Kazāku

Bankas ekonomists: Politisko notikumu dēļ nestabilitāte finanšu tirgos var saglabāties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Donalda Trampa nākšana pie varas ASV un citu valstu politiskie procesi arī tuvākajā nākotnē var būtiski ietekmēt svārstības finanšu tirgos, intervijā LTV raidījumā “ Rīta Panorāma” komentēja “Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

“Bailēm lielas acis”, un finanšu tirgos neskaidrības nozīmē svārstības – tā Donalda Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās ietekmi uz finanšu tirgiem komentē Kazāks. Tuvākajā laikā šīs svārstības varētu būt saistāmas ar Trampa komandas izveidi un pirmajiem darbības soļiem.

Tāpat šādas svārstības tuvākajā nākotnē finanšu tirgos saglabāsies, jo tas vairs nav izolēts gadījums, bet gan uzskatāms piemērs, saka bankas ekonomists, norādot uz iedzīvotāju neapmierinātības ietekmētajiem politiskajiem procesiem.

Līdz ar to finanšu tirgi uzmanīgi skatīsies uz politiskajiem procesiem, piemēram, vēlēšanām Francijā un Vācijā.

Ziņots par pirmajām aplēsēm, ka ASV prezidenta Donalda Trampa ievēlēšana pasaules ekonomikai ir izmaksājusi jau vienu triljonu ASV dolāru - šo summu veido, piemēram, strauji kritusī ASV un arī citu valstu uzņēmumu akciju vērtība, valūtu svārstības, naftas cenas kritums, kā arī valstu vērtspapīru svārstības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti