Rīta Panorāma

Kā iemācīt bērnu ēst veselīgi?

Rīta Panorāma

Intervija ar Laimdotu Straujumu

Intervija ar Swedbank galveno ekonomistu Mārtiņu Kazāku

Bankas ekonomists: Ekonomikas izaugsmē tuvākie pāris gadi būs jestri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tuvākajos pāris gados gaidāma strauja Latvijas ekonomikas izaugsme, un šajā laikā veidot valsts budžeta deficītu nav prātīgi, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” norādīja “Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

Taujāts par to, kad gaidāma nākamā ekonomiskā krīze, Kazāks norādīja, tuvāko pāris gadu laikā gaidāma “diezgan jestra” izaugsme. Pēc tam pasaulē gaidām vājāks ekonomikas izaugsmes cikla posms, un tas līdzi raus arī Latviju.

Lai ekonomikā kaut ko varētu mainīt, tas jādara pirms plaušu karsonis ir klāt – līdzībās ar veselības aprūpi komentēja ekonomists. Tā kā tagad ekonomika aug straujāk, ir jāsaprot, kā varam sagatavoties izaugsmes kritumam.

Tāpēc pašlaik veidot valsts budžeta deficītu nebūtu prātīgi, sacīja Kazāks. Savukārt atzinīgi viņš vērtēja Liepājas cietuma būvniecības atlikšanu uz laiku, kad ekonomikas izaugsme kritīsies.

Ziņots, ka jau otro ceturksni pēc kārtas Latvijas ekonomika uzrādījusi straujus pieauguma tempus. Analītiķi to skaidro ar galvenokārt ar izaugsmi Eiropā.

Vienlaikus nerimst brīdinājumi, ka izaugsmes laiks var būt īss. Turklāt tiek norādīts, ka Eiropas Savienības fondu nauda varētu ātri beigties jau pēc dažiem gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti