Pēcpusdiena

Uzņēmēja Krūmiņa intervijas. Kā būtu jāreaģē tiesībsargājošajām iestādēm?

Pēcpusdiena

Iebilst pret RD lēmumu sākt Skanstes tramvaja līnijas projektēšanu

Latvijai izredzes iegūt ES fondu līdzekļus pēc 2020. gada nesaruks

Bankas ekonomists: Arī saņemot ES fondus, Eiropas naudas Latvijā pēc 2020.gada būs mazāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pat ja Latvijai būs pieejami Eiropas Savienības (ES) fondi arī pēc 2020.gada, naudas pieplūde, ko piedzīvojām līdz šim, pēcāk mazināsies un nauda būs pieejama caur dažādiem finanšu instrumentiem, Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" sacīja "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis.

Ekonomists uzsvēra, ka Latvija pārāk paļaujas uz naudas plūsmu, tāpēc īpaši nedomā, kā uzlabot investīciju vidi. Par to liecina šī gada zemā investīciju aktivitāte, kas visvairāk atsaukusies būvniecības nozarē.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomniece Agnese Dagile apliecināja Briselē izskanējušo informāciju, ka Latvijai, visticamāk, pašlaik nav pamata lielām bažām, ka pēc 2020.gada tai varētu būtiski samazināties pieejamo Eiropas Savienības (ES) fondu apjoms.

Fondu  nozīme Latvijas ekonomikā ir liela, 70% no visām investīcijām nāk no ES fondiem Latvijā, atzina Dagile.

Domājot par nākotnes perspektīvām Latvijas ekonomikā, Dagile sacīja, ka vairāk izmantos finanšu instrumentus jeb apmaksājamo palīdzību, kas vienlaikus ļauj atbalstīt vairāk projektu.

Jau ziņots, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) atklāja, ka Latvija vēlētos saņemt ES fondu finansējumu arī pēc pašreizējā ES fondu plānošanas perioda beigām 2020.gadā, tāpēc pašlaik notiek neformālas sarunas ar citām ES valstīm un sabiedroto meklēšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti