Bankas atlikušas saistību izpildi vairāk nekā 9000 līgumiem par kopumā 489 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Komercbankas kopš krīzes sākuma atlikušas saistību izpildi vairāk nekā 9000 līgumiem par kopējo summu 489 miljoni eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas mājaslapā pieejamā informācija.

Pēc asociācijas apkopotajiem datiem, saistību izpilde kopš krīzes sākuma atlikta vairāk nekā 2100 uzņēmumu līgumiem par kopējo summu 250 miljoni eiro. Saistību izpilde atlikta arī gandrīz 4100 privātpersonu hipotekāro kredītu līgumiem par kopējo summu 219,7 miljoni eiro, kā arī vairāk nekā 3200 privātpersonu patēriņa un citu aizdevumu līgumiem par kopējo summu 17,4 miljoni eiro. 

"Mēs ļoti labi saprotam, ka tās pārmaiņas, kas šobrīd notiek, notiek saistībā ar Covid-19. Ja mēs raugāmies ilgtermiņā, tad jāsaka, ka apstāklis, ka cilvēks saskāries ar kādām problēmam, bet atbilstoši tās risinājis, vērsies pie bankas, apņēmīgi rīkojies un pārvarējis grūtības, tas ir pat pozitīvs signāls," sacīja Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre. 

Finanšu nozares asociācijas biedri ir "Swedbank", "Luminor", "SEB banka", banka "Citadele", "BlueOrange Bank", "Baltic International Bank", "LPB Bank", "Reģionālā investīciju banka", "Expobank", "Rigensis Bank", "Industra Bank", "Signet Bank", "PrivatBank" un "OP Corporate Bank" filiāle Latvijā. 

KONTEKSTS:

Latvijā līdz 12. maijam Covid-19 dēļ izsludināta ārkārtējā situācija. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos. Ierobežojumi atstājuši iespaidu arī uz Latvijas ekonomiku. Valsts arī atvēlējusi vairākus miljardus eiro uzņēmēju un darbinieku atbalstam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti