Bankai «Citadele» investorus meklēs Francijas banka «Societe Generale»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Bankas "Citadele" investora meklējumus konsultēs Francijas banka "Societe Generale", tā otrdien informēja VAS „Privatizācijas aģentūrā" (PA). «Societe Generale» uzdevums būs noteikt valstij labāko investoru piesaistes modeli bankai «Citadele», kā arī veikt investoru piesaisti.

«Societe Generale» uzdevums būs izanalizēt tirgus situāciju un noteikt labāko investoru piesaistes modeli bankai «Citadele». Investīciju banka veiks aktivitātes privātā kapitāla piesaistes stratēģijas sagatavošanai un ieviešanai, tajā skaitā īstenos mārketinga aktivitātes un veiks sarunas ar potenciālajiem investoriem.

Veicot investoru sekmīgu piesaisti bankai, konsultants saņems veiksmes atlīdzību, kas atkarībā no darījuma struktūras un saņemtajiem investoru piedāvājumiem maksimāli var būt 2,3 miljonus eiro.

Papildus tiks segti attaisnotie izdevumi, kas līguma ietvaros nevar pārsniegt 120 000 eiro.

Finanšu konsultanta atlases komisijas rekomendāciju slēgt līgumu ar starptautisku investīciju banku «Societe Generale» otrdien atbalstīja Ministru kabinets. Atlases komisijā piedalījās Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un PA, «Citadele» padomes un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvji. „Atalgojums ir, tā saucamais, „success fee" vai samaksa par veiksmīga darījuma noslēgšanu, Summa ir 2,3 miljoni eiro, kā arī viņam ir kompensētas attaisnotas izmaksas līdz 120 000 eiro uz visu termiņu. Juristiem ir standarta likme par stundu, ar maksimālo limitu līdz 540 000 eiro uz visu termiņu, kas ir nākamā gada beigas. Ceru, ka mēs visu neizmantosim," saka Privatizācijas aģentūras eksperts Vladimirs Loginovs.

Konkursā tika uzaicinātas piedalīties starptautiski atzītas un respektablas investīciju bankas, kurām ir nevainojama reputācija un pēdējo piecu gadu pieredze banku akciju pārdošanas darījumos virs 80 miljoniem eiro, kā arī darba pieredze valsts atbalsta lietās Eiropas Savienībā banku nozarē.

Uzaicinājumi piedalīties konkursā tika izsūtīti trīspadsmit lielākajām investīciju bankām, kas tika atlasītas izmantojot Bloomberg un Financial Times finanšu konsultantu un investīciju banku 2012.gada reitingus. Divas no tām iesniedza piedāvājumus, no kuriem kā kvalitatīvākais un finansiāli izdevīgākais tika atzīts «Societe Generale» piedāvājums.

Kā norāda PA, «Societe Generale» ir viena no lielākajām Eiropas finanšu pakalpojumu grupām. «Societe Generale» darbojās kā finanšu konsultants tādā darījumā kā «Citibank Belgium» pārņemšana, kur konsultēja «Credit Mutuel Nord» par 280 miljonu eiro vērto darījumu. Tāpat «Societe Generale» darbojās kā finanšu konsultants «Sberbank», kas 505 miljonu eiro vērtā darījumā pārņēma «Volksbank International».

Juridiskos jautājumos konsultēs «Linklaters»

Savukārt «Citadele» investoru piesaistes juridiskā konsultanta atlases konkursa komisijas rekomendāciju slēgt līgumu ar starptautisko juridisko biroju «Linklaters».

Šis piedāvājums tika atzīts kā kvalitatīvākais un finansiāli izdevīgākais trīs piedāvājumu konkurencē. Juridiskā konsultanta darba uzdevums būs sagatavot ar investoru piesaisti saistītos dokumentus, vest sarunas ar Eiropas Komisiju par valsts atbalsta jautājumiem, piedalīties sarunās ar iesaistītajām pusēm, tajā skaitā Eiropas Komisiju un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku par investoru piesaisti bankai.

Kopējās juridiskā konsultanta pakalpojumu izmaksas līguma ietvaros nevar pārsniegt 540 000 eiro.

PA īpašumā ir 75% bankas Citadele akciju, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti