Panorāma

Viendzimuma attiecībām Saeimā atbalsta nepietiek

Panorāma

JRT aktrise B.Broka lasa "Ardievu, Atlantīda!"

"Balzambāra" līdzīpašnieks saka paldies VID, bet kritizē "Rīgas namus"

«Balzambāra» īpašnieks saka paldies VID, bet kritizē «Rīgas namus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tiekam dzīti bankrotā – saka Rīgā iecienītā “Balzambāra” līdzīpašnieks, kuram joprojām nav izdevies vienoties ar telpu saimnieku par nomas maksas atlaišanu vismaz Covid-19 krīzes laikā. “Rīgas nami” gan sola, ka situācija beidzot varētu mainīties, jo spēkā stājušies kādi iepriekš gaidīti valdības noteikumi.

"Balzambārs" tagad ir ciet. Kaut arī pēdējo piecu gadu laikā nodokļos samaksājis ceturtdaļmiljonu. Un kaut arī slavu iemantojis ar to, ka īpašnieks pērn ieguva pasaulē labākā bārmeņa titulu. Viņš tagad slēgtajā krodziņā sēž viens.

Nopelnīt, protams, tādos apstākļos nevar. Bet paldies viņš saka Valsts ieņēmumu dienestam (VID), kas notiekošo izpratis un darbinieki dīkstāves pabalstus ir saņēmuši.

Turpretim īres parāds turpina augt, un kopā ar jauno rēķinu, ko “Rīgas nami” piestādījuši, nesamaksātā summa jau pārsniedz 4,5 tūkstošus eiro.

"Viņiem ir jābūt cilvēciskai attieksmei. Ja es būtu "Rīgas namu" pārstāvis, es ietu pie katra īrnieka un pateiktu -  jūs mums esat svarīgi, lūdzu paliekat, mēs ar jums gribam turpināt sadarboties, pārdzīvosim visi kopā šo! Bet komunikācija ar “Rīgas namiem” ir diezgan... Tās nav. Ja tā ir, tā ir tāda ļauna. Tur ir ļaunums iekšā," saka uzņēmējs, “Balzambāra” īpašnieks Andris Reizenbergs.

“Rīgas nami” sola, ka risinājums būs un to palīdzēšot rast gan tas, ka stājušies spēkā valdības veiktie grozījumi noteikumos, gan arī tas, ka saņemts jauns iesniegums no uzņēmēja.  

"Es gribētu uzsvērt, ka mums ir svarīgi visi nomnieki. Un ar katru strādājam individuāli. Gan elektroniski, gan telefoniski, gan rakstiski konsultējam. Un šajā gadījumā, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo situāciju,

pēc svētkiem nomniekiem sniegsim priekšlikumu par atmaksas grafiku.

Un esam arī pārliecināti, ka vienosimies par turpmāko sadarbību," teica pašvaldības SIA “Rīgas nami” pārstāve Laura Jansone.

Tikmēr Torņa ielā "Balzambāra" īpašnieks saskaitījis 17 krodziņus, kam situācija varētu būt līdzīga. Divi cīņu par izdzīvošanu jau zaudējuši un izvākušies no telpām. Pārējie vēl cer. Viena lieta, kas varētu palīdzēt – āra terases, ko ielas malā varētu atvērt līdz ar silto laiku. Ja vien Rīgas pašvaldība epidēmijas gadā piekristu atcelt maksu par terasēm.

"Ļaujiet uzņēmējiem atgūties, ļaujiet ātrāk to izdarīt! Nevis vēl papildus slogu - īres maksāt par ārā terasi. Šī ir ārkārtas situācija, ir jābūt cilvēcīgiem. Nāciet pretī! Atceļiet maksu! Lietuva tikko to atcēla. Viļņā nebūs jāmaksā par ielu kafejnīcām. Kāpēc lai to Rīgā nevarētu izdarīt?" vaicā  "Balzambāra" īpašnieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti