Dienas ziņas

"Dabas brīvdienas" Kaņiera ezerā

Dienas ziņas

Rojā rekonstruēts stadions

Šūšanā un adīšanā ārzemju tirgus izdevīgāks

Balvos strādājošā «Eco Fabrika» grasās dubultot apgrozījumu un darbinieku skaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirms sešiem gadiem Balvos izveidots trikotāžas ražošanas uzņēmums "Eco Fabrika". Tagad uzņēmums galvenokārt sadarbojas ar pasūtītājiem Eiropas tirgū, jo gan apjoma ziņā, gan finansiāli šādi projekti ir izdevīgāki par vietējo pieprasījumu. Gūtā peļņa pilnībā tiek ieguldīta uzņēmuma paplašināšanā, un jau nākamgad iecerēts ražošanas iespējas, kā arī darbinieku skaitu dubultot. 

No diega spoles līdz pilnībā gatavam izstrādājumam – tā pasūtījumus šūšanā un adīšanā jau vairāk nekā piecus gadus Balvos izstrādā trikotāžas ražošanas uzņēmums “Eco Fabrika”. Katru gadu uzņēmuma apgrozījums dubultojies, un lielākoties to nodrošina dabisku materiālu izmantošana, kas iecienīta starp ārzemju pasūtītājiem.

"Lielākoties mums adījumi aiziet uz Vāciju, kas ir viņu pašu modeļi, viņu pašu izstrādāta kolekcija.  Džemperi, jakas, kardigani, dažāda veida tie modeļi ir, pat tādi, ka citreiz nezini, kā uzvilkt viņu vispār mugurā," klāstīja SIA “Eco Fabrika” ražošanas vadītāja Dace Šulta.

Līdzīgi kā adīšanas nodaļā, arī šūšanas cehā lielākā jauda paredzēta tiem pasūtījumiem, kas gatavā veidā ceļo uz dažādām Eiropas valstīm.

"Šveice, ir nedaudz Skandināvijas valstis. Pārsvarā tas ir tenti, tas ir tentiem somas, tentiem dažādas papilddetaļas. Plānots tūlīt sākt arī bruņuvestes ražot," atzina SIA “Eco Fabrika” direktors Guntars Šults.

Paralēli tam uzņēmumam izveidotas divas savas kolekcijas – bērnu apģērba ziemas kolekcija, bet sakanbaltie cimdi, šalles un cepures – veltītas Latvijas simtgadei. Nodibināta sadarbība arī ar vietējiem uzņēmumiem, taču ar to straujākai attīstībai ir par maz.

"Tur ir liels darbs jāiegulda, lai tas, kas tiek saražots, lai mēs varētu realizēt to. Vecmāmiņas zeķītes un cepurītes tomēr saviem mazbērniem vēl uzada un nav tā, ka paši neprastu to darīt," teica Šulta.

"Ja, piemēram, tos pašus tentus Latvijas tirgus pasūta vai somas kaut kādus 20, 30, 50 gabalus, tad ārzemju tirgos mēs runājam par tūkstošiem. Noslēdzam uz gadu līgumu un zinu, ka man, piemēram, līnija viena noslogota visu gadu," piebilda Šults.

Apgrozījuma apjomu uzņēmums cer dubultot arī turpmāk. Tāpēc līdz gada beigām darbinieku skaitu palielinās no 18 līdz 30 un vēlāk, kad noslēgsies telpu remonts, līdz pat 50.

Tā kā nākamgad manāmi pieaug minimālās algas apmērs, radušās domas arī par automatizētu iekārtu lietojumu.

"Procesus nevis vienkāršot, bet automatizēt tā, lai tur, kur, piemēram, tagad strādā 2-3 cilvēki, lai varētu varbūt tikai viens cilvēks. Bet attiecīgi, ja paceļas uzņēmuma apgrozījums, paceļas klientu skaits, tāpat darbinieki būs vajadzīgi," piebilda Šults.

Šodien uzņēmumā abas nozares – adīšana un šūšana - ir vienotas, bet tuvākajā laikā iecerēts no adīšanas sektora atdalīt meitas uzņēmumu šūšanā. Tas pavērs arī plašākas iespējas sadarbībai ar klientiem ne tikai no Eiropā, bet arī attālākās vietās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti