Baltijas valstis, Somija un EK koordinēs pozīciju sarunās ar «Gazprom»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Baltijas valstis, Somija un Eiropas Komisija turpmāk ciešāk strādās kopā, lai koordinētu pozīciju sarunās ar Krievijas gāzes gigantu „Gazprom”, tā norāda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Baltijas, Somijas, Polijas ministri un Eiropas Komisijas tikās Briselē, lai pārrunātu reģiona gāzes tirgus liberalizācijas jeb tirgus atvēršanu pēc iespējas dažādiem piedāvātājiem.

Kā zināms, Krievijas uzņēmums „Gazprom” ir viens no ievērojamākajiem gāzes piegādātājiem Eiropai un monopolists Baltijas tirgū. Edgars Rinkēvičs:

„Jautājumu par gāzes liberalizāciju ir ciešāk jākoordinē. Mēs esam panākuši vienošanos, ka Baltijas valstis, Somija un (Eiropas) Komisija daudz ciešāk strādās kopā, lai koordinētu pozīcijas sarunās ar „Gazprom”. (..) Tagad ir jautājums, kā tas tiks iedzīvināts.”

Rinkēvičs ar pārējiem ministriem un Eiropas komisāru Ginteru Otingeru pārrunājuši arī Latvijas situāciju un pēdējās dienās skaļi izskanējušo Saeimas deputātu priekšlikumu atlikt Latvijas gāzes tirgus liberalizāciju, ko aicina valsts gāzes tirgus monopolists „Latvijas Gāze”, un kā tas varētu ietekmēt Latvijas situāciju kopumā.

„Šāda veida situācijas pēc tam objektīvi padara daudz grūtāku darbošanos mūsu interešu aizstāvībā. (..) Šis nav tikai stāsts par gāzes cenu šodien. Tas ir stāsts par to kas notiek ilgtermiņā,” norāda Rinkēvičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti