Baltijas pārvades sistēmas operatori ierobežo elektroenerģijas importa jaudu no Krievijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Baltijas valstu pārvades sistēmas operatori ierobežos kopējo elektroenerģijas importa jaudu no Krievijas, informēja AS "Augstsprieguma tīkls".

Ņemot vērā Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, lai mazinātu iespējamo negatīvo ietekmes risku uz Baltijas elektroenerģijas pārvades sistēmu darbības drošumu un stabilitāti, Baltijas valstu pārvades sistēmas operatori - Latvijas AS "Augstsprieguma tīkls", Lietuvas "Litgrid" AB un Igaunijas "Elering" AS - ir vienojušies noteikt ierobežojumu kopējai elektroenerģijas importa jaudai no Krievijas uz Baltijas valstīm.

Vienošanās paredz, ka ar 2022. gada 3. martu kopējā Baltijas elektroenerģijas importa jauda no Krievijas tiks ierobežota 300 megavatu (MW) apmērā. Tas tiks darīts, nosakot atsevišķi ierobežojumu 150 MW apmērā uz Krievijas-Latvijas robežas un 150 MW apmērā uz Kaļiņingradas-Lietuvas robežas.

Baltijas pārvades sistēmas operatori par pieņemto lēmumu ir informējuši elektroenerģijas tirgus dalībniekus, izvietojot attiecīgu paziņojumu elektroenerģijas biržas "NordPool" tirgus paziņojumu platformā.

KONTEKSTS:

Šoziem vērojams gan elektroenerģijas, gan dabasgāzes cenu kāpums, kas ietekmē arī apkures izmaksas. 2021. gads noslēdzās ar absolūtu elektroenerģijas cenas rekordu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti