Baltijas biržās sāks kotēt Igaunijas uzņēmuma «Modera» akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Baltijas biržās no piektdienas, 15. oktobra, sāks kotēt Igaunijas automašīnu tirdzniecības programmatūru izstrādātāja "Modera" akcijas, kas tiks iekļautas "First North" Baltijas akciju sarakstā, informēja "Nasdaq" Rīgas biržā.

"Modera" akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma (IPO). Uzņēmums sākotnēji piedāvāja 250 000 akciju par cenu 6,6 eiro par akciju, bet, tā kā pieprasījums pēc akcijām pārsniedza piedāvājumu, uzņēmums palielināja piedāvāto akciju skaitu līdz 301 000. Piedāvājumā piedalījās 1568 investoru.

“Man ir liels gandarījums, ka Baltijas "First North" tirgum ir pievienojies jauns, vērienīgs tehnoloģiju uzņēmums. Tagad "Modera" kā publiskam uzņēmumam ar vairāk nekā 1500 investoriem ir visas priekšrocības savu izaugsmes plānu īstenošanai," akcentēja "Nasdaq" Tallinas biržas valdes priekšsēdētājs Karels Ots.

"Modera" valdes priekšsēdētājs Raido Tonekurgs pauda, ka "Modera" izvēlējās "First North", jo tas nosaka noteiktu kvalitātes standartu uzņēmumam un sekmē tā sadarbību ar starptautiskajiem klientiem, kā arī "sniedz izpratni par uzņēmuma tirgus vērtību atklātā un pārredzamā tirgū".

Tonekurgs piebilda, ka viņus ļoti iepriecina investoru interese par uzņēmuma akcijām, jo pieprasījums pārsniedza piedāvājumu, "it īpaši laikā, kad ''Modera'' akciju publiskais piedāvājums sakrita ar vienu no lielākajiem IPO Igaunijas tirgū - "Enefit Green"."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti