Baltijas biržā sāks kotēt Igaunijas «Enefit Green» akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Igaunijas valstij piederošās kompānijas "Eesti Energia" meitas uzņēmums "Enefit Green", kas darbojas atjaunojamās enerģijas ražošanā, otrdien, 5. oktobrī, izziņojis savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), kā arī paziņojis par akciju izvietošanu, kas turpināsies līdz šā gada 14. oktobrim. Sagaidāms, ka "Enefit Green" akciju tirdzniecība "Nasdaq Tallinn" Baltijas Oficiālajā sarakstā sāksies aptuveni 21. oktobrī, vēsta Igaunijas sabiedrisko mediju portāls "Err.ee".

IPO rezultātā "Enefit Green" plāno piesaistīt aptuveni 100 miljonus eiro, lai finansētu savus attīstības projektus un potenciāli jaunos projektus. It īpaši "Enefit Green" plāno akciju izvietošanā piesaistītos resursus novirzīt tuvākajā nākotnē plānoto vēja un saules parku jaudas attīstībā.

""(..) Enefit Green" paredz, ka laika posmā no 2021. līdz 2023. gadam būs nepieciešami ieguldījumi līdz 600 miljoniem eiro, kam mēs izmantosim akciju emisijas laikā savāktos līdzekļus,

kā arī citas finansēšanas iespējas, piemēram, banku kredītus," teica "Enefit Green" valdes priekšsēdētājs Aavo Kjarms. "Pamatmērķis investīcijām jaunos vēja un saules parkos – audzēt elektroenerģijas ražošanu no atjaunojamiem avotiem un uzņēmuma ieņēmumus."

Latvijas privātajiem ieguldītājiem arī būs iespēja pieteikties uz "Enefit Green" akcijām. Viens no piedāvājuma organizētājiem ir "Swedbank" Igaunija. Piedāvājumu organizē arī "Nordea Bank Abp" un "Citigroup Global Markets Europe", informēja "Swedbank".

Piedāvājuma cenas diapazons ir no 2,45 eiro līdz 3,15 eiro par akciju, un galīgā pārdošanas cena tiks noteikta pēc pieteikšanās perioda beigām.

Pieteikšanās cena privātajiem ieguldītājiem ir 3,15 eiro par akciju, kas vēlāk tiks ieturēta saskaņā ar galīgo pārdošanas cenu. Akcijas tiek publiski piedāvātas tikai Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

"Enefit Green" ir atjaunojamās enerģijas uzņēmums, kam pieder 22 vēja parki, 38 saules enerģijas parki, 4 koģenerācijas stacijas, granulu ražotne un hidroelektrostacijas Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. 2020. gadā uzņēmums saražojis kopumā 1,35 teravatstundas (TWh) elektrības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti