4. studija

Īpašums sen pārdots, bet rēķins par nekustamā īpašuma nodokli turpina pienākt.

4. studija

Dāvanu karte, no kuras nauda tiek novilkta.

Bauskas piena kombināts zemniekiem nav samaksājis par nodoto pienu.

«Baltic Dairy Board» sola zemniekiem parādu atmaksas grafiku 2 mēnešu laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bauskas piena pārstādes uzņēmums "Baltic Dairy Board", kurš nolēma pārtraukt regulāri iepirkt svaigpienu no zemniekiem un kopš decembra vairākiem zemniekiem nav samaksājis par jau nodoto pienu, sola lopkopjiem divu mēnešu laikā sniegt parādu atmaksas grafiku, vēstīja LTV raidījums “4.studija”. 

Viens no zemniekiem, kuram uzņēmums ir parāda, saimniecības “Berķi” pārvaldnieks Gundars Štelfs raidījumam pastāstīja, ka par pienu nav samaksāts par janvāri un pusi februāra, “tas ir aptuveni 40 tonnas, naudas izteiksmē tas ir starp 14 un 15 tūkstošiem eiro”.

“Dotajā brīdī ir diemžēl līdzekļu trūkums, to nav, un būšu spiests nodot lopus - samazināt savu ražošanu, lai šī saimniecība izdzīvotu,” stāstīja Štelfs.  

 “Baltic Dairy Board” tirdzniecības direktors Edvīns Samulis raidījumam sacīja, ka “uzņēmums atrodas restrukturizācijas posmā, tas pārkvalificējas no piena uz citām izejvielām, un visiem zemniekiem, kuriem uzņēmums ir palicis parādā par pienu, visiem ir nosūtīta informācija, ka divu mēnešu laikā tiks sataisīts grafiks un zemnieki saņems piena naudu”.

“Tā ka tas nav tā, ka zemniekiem netiks samaksāts,” sacīja Samulis.

“Tā ir patiešām traģēdija, tam es piekrītu, bet nav jau citas izejas, - ja uz šīs neveiksmes fona zemnieks nevar turpināt izdzīvot, tad viņam ir jālikvidējas. Jā, tas ir ļoti skarbi, un skumji par to runāt, bet realitāte ir tāda,” situāciju komentēja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

''Zemnieku saeimā'' iepriekš apstiprināja, ka ir vairāki zemnieki, kam ar uzņēmumu ir līdzīgas problēmas. 

"Baltic Dairy Board" jaunuzceltā rūpnīca Bauskā ražošanu sāka tikai 2016.gada janvārī. Piena pārstrādes uzņēmuma "Baltic Dairy Board" oficiālajā paziņojumā teikts, ka sešu mēnešu pārejas posmā paredzams apgrozījuma kritums un darbinieku skaita samazināšanās.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti