Autotransporta direkcija rēķinās ar autobusu pārvadājumu konkursa pārsūdzībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Autotransporta direkcija (ATD) rēķinās ar to, ka varētu tikt sagaidītas pārsūdzības konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu, intervijā Latvijas Radio sacīja ATD vadītājs Kristiāns Godiņš.

Pārvadātāju arodbiedrība bažījas par konkurences likvidēšanu nozarē
00:00 / 03:33
Lejuplādēt

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021. gada nosaukti uzvarētāji 12 no 16 maršrutu tīklos. Jau izziņotos konkursa rezultātus var pārsūdzēt Iepirkumu uzraudzības birojā. Pārvadātājs ''VTU Valmiera'' iepriekš publiski paziņoja, ka apsver konkursa rezultātu apstrīdēšanu.

Godiņš intervijā norādīja, ka ir izdarīts ļoti liels darbs, bet galvenais ieguvējs būs pasažieris. "Ar 2021. gadu visā Latvijas teritorijā būs uzlabojusies autobusu pārvadājumu kvalitāte. Ieguvumu mums ir daudz. Ir daudz jaunu lietu, kas līdz šim sabiedriskajā transportā ir prasītas, bet nav bijušas," pauda Godiņš.

Vienlaikus direkcija rēķinās ar to, ka var būt arī konkursa rezultātu pārsūdzības, taču ir gatava arī šādā gadījumā pieteikumus vērtēt atbilstoši konkursa nolikumam.

Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības vadītājs Juris Kalniņš tikmēr pauda nepmierinātību ar konkursa rezultātiem, norādot, ka tajā dominējuši zemākās cenas piedāvājumi, kas rada bažas par sociālo garantiju samazināšanos darbiniekiem. "Konkursa rezultāti liecina, ka šiem uzņēmumiem, zaudējot konkursā, darba līgumus zaudē darbinieki. Neceram, ka lētie piedāvājumi būs labāki," teica Kalniņš.

KONTEKSTS:

Konkursā par autobusu pārvadājumiem noskaidroti uzvarētāji 12 no 16 maršrutu tīkliem, un tuvāko divu nedēļu laikā būs jauns konkurss uz atlikušajiem četriem maršrutu tīkliem.

Četros no 12 maršrutu tīkliem, kas konkursā jau izraudzīti, individuāli vai kopā ar kādu citu pārvadātāju par uzvarētāju atzīts SIA „Sabiedriskais autobuss”. Tas ietilpst SIA „B-Bus” uzņēmumu grupā, kurā ir arī pilnsabiedrība „Rīgas mikroautobusu satiksme”, SIA „Ekspress-Ādaži” un citi uzņēmumi. Konkursa nolikumā pretendentiem uz pārvadājumiem no 2021. gada nedrīkst būt nodokļu parādu. SIA „Sabiedriskais autobuss” tādu nav, taču aizdomas raisa fakts, ka SIA „B-Bus” 7. maijā fiksēts gandrīz 80 000 eiro nodokļu parāds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti