Dienas ziņas

Rankā satiekas kokkopji – arboristi

Dienas ziņas

Atklāta jauna metālapstrādes laboratorija

Lūdz bloķēt "Yandex taxi" lietotni

Autotransporta direkcija nolemj bloķēt «Yandex Taxi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ņemot vērā, ka mobilā lietotne “Yandex.Taxi” un tīmekļvietne “taxi.yandex.lv” joprojām nav reģistrēta, bet turpina sniegt pakalpojumus, Autotransporta direkcija pieņēmusi lēmumu tās bloķēt.

No šā gada 22. janvāra tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzējiem, ar kuras starpniecību var izsaukt un apmaksāt pārvadājumu pakalpojumus ar vieglo automobili, jābūt reģistrētiem Autotransporta direkcijā. Tie, kuri nav reģistrējušies, Latvijā savus pakalpojumus piedāvāt nedrīkst.

Līdz šim reģistrējies ir tikai Igaunijas uzņēmums “Bolt”. 

Tikmēr “Yandex.Taxi” un tīmekļvietne “taxi.yandex.lv” turpina sniegt pakalpojumus, neskatoties uz to, ka nav reģistrētas, tāpēc direkcija ir vērsusies pie visiem elektronisko sakaru komersantiem ar lūgumu tās bloķēt.

Paredzēts, ka tuvāko dienu laikā tas tiks izdarīts.

Pakalpojumu sniedzējs varēs atsākt darboties, tiklīdz būs reģistrējies Autotransporta direkcijā.

“Yandex.Taxi” pārstāve Natālija Žuravļova savukārt paziņojumā medijiem informēja, ka uzņēmums ir “reģistrācijas procesā atbilstoši Latvijā pieņemtajiem jaunajiem noteikumiem”.

“Mēs iesniedzām visu nepieciešamo dokumentāciju reģistrācijai Autotransporta direkcijas datubāzē jau pērn, un kopš tā laika esam vairākas reizes papildinājuši pieteikumu saskaņā ar iestādes prasībām. Pieteikuma pēdējā versija tiks iesniegta šonedēļ. Ceram, ka pēc pieteikuma gala versijas iesniegšanas mēs saņemsim apstiprinājumu reģistrācijai. Mēs komunicējam ar atbildīgajām iestādēm par šo tehniskas dabas jautājumu un sagaidām, ka tās rīkosies saskaņā ar Latvijas patērētāju interesēm,”  paziņojumā norādīja uzņēmums.

Tikmēr direkcijas pārstāve Zane Plone norādīja, ka “uzņēmumam bija pietiekami laika, lai sagatavotos, mēs jau komunicējam arī janvārī un februārī, un “Yandex” bija atsūtījis mums iesniegumu, bet tas nebija korekti noformēts, un mēs lūdzām vēlreiz atsūtīt mums, bet tas netika izdarīts un, ņemot vērā to, ka spēles noteikumi visiem ir vienādi, mēs nevaram pievērt acis uz vienu tikai tāpēc, ka varbūt viņš ir lielāks uzņēmums, mēs izturamies vienādi pret visiem un tas bija vienīgais lēmums, kas mums atlika”.

Kristiāns Godiņš: Par “Yandex Taxi”
00:00 / 01:06
Lejuplādēt

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristians Godiņš skaidroja, ka šos taksometrus nedrīkst izsaukt un apmaksāt ar aplikācijas palīdzību.

Ja pakalpojumu sniedz taksometru firma klasiskā veidā, to var apturēt uz ielas vai izsaukt pa telefonu, to var turpināt darīt.

“Bet, izmantojot tīmekļa vietni, to nedrīkst darīt. Tiklīdz reģistrējies, uzņēmums uzņemas saistības un nosacījumus, pirmkārt, par datu uzglabāšanu Eiropas Savienības vai NATO alianses valstīs. Pakalpojuma sniedzējs drīkst būt tāds, kurš ir ar licences kartīti un taksometru vadītāju reģistrā. Šis punkts ir jāizpilda arī “Boltam”, lai arī viņš ir reģistrējies, mēs sekojam līdzi, vai šīs prasības tiek ievērotas, ja netiek ievērotas prasības, neatkarīgi no tā viņš bijis reģistrējies, mēs arī varam attiecīgi izslēgt no reģistra,” stāstīja Godiņš.

Tikmēr direkcija informēja, ka tā vērtē arī citus šāda veida pakalpojumu sniedzējus, un plānots, ka tuvākajā laikā varētu lemt arī par citu nereģistrētu tīmekļvietņu un mobilo lietotņu bloķēšanu.

Prasība reģistrēties uz tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzējiem attiecas tad, ja ar tās starpniecību tiek organizēti pasažieru pārvadājumi ar vieglo automobili, tajā skaitā taksometru; ja pakalpojumu var pieteikt, apstiprināt un braucienu apmaksāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni.

Tāpat pakalpojumu sniedzējam jānodrošina, lai ar konkrētās tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes starpniecību pakalpojumus pasažieriem varētu piedāvāt tikai licencēti komersanti, kuri ir saņēmuši licences kartīti par katru transportlīdzekli, ar ko tiek veikti pārvadājumi. Tāpat tam jāpārliecinās, ka autovadītāji, kuri nodrošina pasažieru komercpārvadājumus, ir reģistrēti Taksometru vadītāju reģistrā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti