Dienas ziņas

Kontrabandu pīpē mazāk

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Autotransporta direkcija: Taksometru cenas ir mazinājušās

Autotransporta direkcijā neprognozē taksometru cenu celšanos «Yandex» bloķēšanas dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Trešdien stājas spēkā Autotransporta direkcijas lēmums anulēt “Yandex Taxi” reģistrāciju un un bloķēt mobilās lietotnes "Yandex Go" darbību. Direkcijā norāda –  lielākā daļa autovadītāju nebūs ietekmēti un taksometru pakalpojuma cenas strauji nemainīsies

Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone stāstīja, ka vairākums vadītāju, kas sniedz taksometra pakalpojumus, izmanto vairākas aplikācijas, tādēļ “Yandex” bloķēšana ne pakalpojumu sniedzējiem, ne saņēmējiem būtiski neko nemainīs. "Viena liela daļa autovadītāju, kuri izmanto šo "Yandex" platformu, izmanto arī "Bolt". Vienai lielai daļai nekas nemainīsies, jo līdz šim izmantoja abus divus," stāstīja Plone.

Aplikācijas "Yandex Go" slēgšana var aizņemt vairākas dienas, tikmēr būtiski, ka vadītāji pārtrauc savu sadarbību ar uzņēmumu. Citādi iespējams saņemt sodu līdz 600 eiro.

"Viņiem var piemērot ne tikai naudas sodu, bet arī anulēt taksometra vadītāja reģistrā. Bet uzņēmumam anulēt licenci," skaidroja Plone.

Pēc viņas teiktā, braucienu izmaksām tuvākajā laikā nevajadzētu palielināties. Vadītāju reģistrā esot vairāk nekā 5600 vadītāju. Ar šo skaitu pietiekot, lai nodrošinātu pieprasījumu.

"Pēdējo mēnešu laikā situācija ir stabilizējusies. Braucot dienas vidū, tarifs ir mazāks – tāds kā bija pagājušajā vasaras sākumā vai tuvu tam," norādīja Plone.

Braucienu izmaksu palielināšanos tuvākajā laikā varētu ietekmēt degvielas cenu kāpums, piebilda direkcijā.

KONTEKSTS:

Autotransporta direkcija ir pieņēmusi lēmumu anulēt tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēja "Yandex Taxi" reģistrāciju un bloķēt mobilās lietotnes "Yandex Go" darbību, jo tika konstatēts, ka tā nodrošina aktīvu datu apmaiņu ar serveriem, kas ir izvietoti Krievijā. Savukārt "Yandex Go" pavēstīja, ka grasās šo lēmumu apstrīdēt, jo tam nepiekrīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti