Autopārvadātāju asociācija: Situācija ir smaga, bet nav jau pirmā reize

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rietumu un Krievijas abpusējās sankcijas ir radījušas smagu situāciju autopārvadātāju nozarē, taču tā nav pirmā reize, kad jārisina šāda veida problēmas, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Krustpunktā” sacīja Autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" vadītājs Valdis Trēziņš.

Situācija ir smaga, grūta, bet ne jau pirmā reize ar to Krieviju. (..) Mēs pārāk orientējamies uz Krieviju. Tā varbūt ir mūsu problēma,” paškritiski situāciju vērtēja Trēziņš.

Viņš uzsvēra, ka autopārvadātājiem šobrīd ir svarīgi saglabāt savus šoferus, kam var pietrūkt darba, un jāmeklē jauni tirgi. „Krievija ir neprognozējama. Tas ir fakts. Ar to ir jārēķinās. Ir jādiversificē tirgus,” teica Trēziņš.

Viņš kategoriski noraidīja apgalvojumu, ka autopārvadātāju vidū varētu būt bankrotu vilnis. „Lielākā daļa nebankrotēs. Kā 1998.gadā [Krievijas krīzes laikā] - kad par 25% mašīnas samazinājās un tad astoņus gadus uzaudzējām atpakaļ [zaudēto mašīnu apjomu]. Tāds ir kapitālisma ceļš – no augšas uz leju un uz augšu,” sacīja Trēziņš.

Vēstīts, ka tieši autopārvadātāji Krievijas ieviesto sankciju dēļ Latvijā būs viena no visvairāk cietušajām nozarēm. Krievija ceturtdien ieviesa embargo lauksaimniecības un pārtikas produktiem, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV, Austrālijas, Norvēģijas un Kanādas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti