Autoceļu projekti – pirmie ceļā uz nākamā perioda ES fondu naudu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir apstiprinājusi izmaksas Satiksmes ministrijas (SM) īstenotajiem projektiem valsts galveno autoceļu segu pārbūves un nestspējas palielināšanai. Šie tēriņi ir 24,49 miljoni eiro, no kuriem 20,81 miljons eiro būs Kohēzijas fonda līdzfinansējums, informē SM.

Tādējādi SM ir pirmā ministrija, kuras pārraudzītajos 2014.-2020.gada Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas perioda projektos veiktās izmaksas ir atzītas par attiecināmām. Līdz ar to var gatavot pieprasījumu Eiropas Komisijai, lai šos līdzekļus 20,81 miljonu eiro apmērā varētu atskaitīt valsts budžetā.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" jau pērn jūlijā parakstīja līgumu ar būvdarbu veicēju, lai jau 2014.gada būvsezonā varētu uzsākt valsts galveno autoceļu uzlabošanu un jaunā plānošanas perioda ES fondu līdzfinansējuma apguvi. Šis bija pirmais Latvijas parakstītais iepirkuma līgums 2014.-2020.gada plānošanas periodā.

SM norāda, ka Kohēzijas fondā valsts galveno autoceļu segu pārbūvei un nestspējas palielināšanai pieejamais līdzfinansējums šajā plānošanas periodā ir 218,45 miljoni eiro. 

Pavisam SM pārziņā esošajiem specifiskajiem atbalsta mērķiem šajā plānošanas periodā būs pieejams finansējums 1,319 miljardu eiro apmērā jeb 29,9% no pieejamā ES atbalsta.

SM pārziņā 2014.-2020.gada plānošanas periodā ir 14 specifiskie atbalsta mērķi (SAM) un pasākumi, skaidro ministrijā.

Jau izstrādāti nosacījumi elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras attīstībai, valsts galveno autoceļu segu pārbūvei un platjoslas tālākai izvēršanai (20,47% no kopējā SM pieejamā ES finansējuma).

Vēl septiņu atbalsta mērķu īstenošanas nosacījumi ir saskaņošanas procesā, tajā skaitā tramvaju, ostu un dzelzceļa infrastruktūras attīstībai, reģionālo ceļu segu pārbūvei, kā arī Rīgas maģistrālo pārvadu rekonstrukcijai un izbūvei (45,43% no pieejamā ES finansējuma).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti