Auto virsbūvju remontētāju asociācija: No VID aktivitātēm ieguvēji – autorizētie servisi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 Valsts ieņēmumu dienests (VID) otrdien ziņos, ko paveicis autoservisu kontroles jomā, bet Latvijas Auto virsbūvju remontētāju asociācijas vadītājs Gints Gailis VID aktivitātes vērtē neviennozīmīgi, secinot, ka lielākie ieguvēji ir dīleri.

VID iepazīstinās ar galvenajiem VID darbības rezultātiem gada 1.ceturksnī, kā arī sadarbībā ar Auto asociāciju un mašīnu tirgotāju uzņēmumu «Domenikss» informēs par pērn rudenī sāktajiem automobiļu apkopes un remonta nozares uzraudzības un kontroles pasākumiem, to rezultātiem un turpmākajām aktivitātēm.

Tāpat dienests skaidros, kādas likumdošanas iniciatīvas tas sniedzis politiķiem, lai veicinātu godprātīgu nodokļu nomaksu automašīnu tirdzniecības, apkopes, remonta un arī apdrošināšanas jomā.

Latvijas Auto virsbūvju remontētāju asociācijas vadītājs Gints Gailis VID aktivitātes vērtē neviennozīmīgi, atzīstot - tas, ka vairāki “ēnu” uzņēmumi deklarējuši savu darbību, ir pozitīvs faktors, taču, viņaprāt, tā  joprojām ir nenozīmīga daļa.

Ja ir pieaugušas vidējās algas nozarē, bet pakalpojumu cenas nozarē nav mainījušies, tas būtiski samazina uzņēmumu konkurētspēju un spēju ieguldīt attīstībā, kas draud ar stagnāciju. Viņaprāt, lielākie ieguvēji no tā būs autorizētie servisi un dīleri, jo procesu rezultātā to konkurētspēja pieaugs.

Jau ziņots, ka VID aicināja autoservisus legalizēt savu darbību, ļaujot tiem iziet no “ēnu" ekonomikas.

Martā dienests devis divus mēnešus laika skaistumkopšanas nozarē strādājošiem pašiem legalizēt saimniecisko darbību un sakārtot darba attiecības, pretējā gadījumā VID sākšot vērienīgus preventīvos un represīvos pasākumus.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti