Austrālijas jaunieši izvērš biznesu ar austersēņu audzēšanu kafijas biezumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kādi divi austrāliešu jaunieši īstenojuši ambiciozu plānu – saņemot finansējumu no atbalstītājiem, internetā izveidojuši savā kontinentā pirmo pilsētvides sēņu fermu, izmantojot videi īpaši draudzīgu metodi. Sēnes audzētas, izmantojot izlietotus kafijas biezumus.

Austrālieši Raiens Krīds un Džulians Mičels no Rietumaustrālijas štata spējuši saskatīt iespēju vietās un lietās, par kuru lietderību ikdienā diez vai kāds aizdomātos. Kā substrātu izmantojot izlietotus kafijas biezumus, kas sapildīti maisos un ievietoti tumšos un mitros kravas konteineros, viņi radījuši diezgan iespaidīgu sēņu fermu. No tās tagad tuvākie restorāni saņem visaugstākās kvalitātes austersēnes.

Šo projektu jauniešiem palīdzējuši realizēt līdzfinansētāji internetā, kas kopumā projektā ieguldījuši 30 tūkstošus Austrālijas dolāru, lai ļautu inovatīvajam uzņēmumam atsperties. Līdz ar kafiju un konteineriem bijuši nepieciešamas sēņu sporas un speciālas vielas, lai maksimāli uzlabotu sēņu augšanas apstākļus.

Tagad jaunieši arī izstrādājuši speciālu starta paku interesentiem, kuri paši vēlas izmēģināt roku šādu sēņu audzēšanā. “Mēs esam pārdevuši jau četrsimt šādu paku pirmā mēneša laikā, kas ievērojami pārspēj cerēto. Tas mums ļāvis piesaistīt finansējumu arī tam, lai austersēnes pusdienās varētu nogaršot vietējo skolu bērni. Ja pareizi tās pagatavo, sēnes var būt neparasts, taču veselīgs našķis,” saka sēņu audzētājs Raiens Krīds.

Kopumā abiem sēņu ražotājiem izdodas mēneša laikā saražot 240 kilogramus austersēņu. Izlietotie kafijas biezumi tikmēr uzsākuši jau savu trešo dzīvi – tos viņi atdāvina tālāk apkārtnes mazdārziņu iekopējiem kā noderīgu mēslojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti