Augustā reģistrēta deflācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vidējais patēriņa cenu līmenis augustā, salīdzinot ar pērnā gada augustu, samazinājās par 0,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Precēm cenas samazinājās par 0,3%, bet pakalpojumiem cenas palika nemainīgas. Pēdējo 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, ir palielinājies par 0,6%.

Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām augustā, salīdzinot ar pērnā gada augustu, bija cenu kāpumam pārtikai, alkoholam un tabakas izstrādājumiem, kā arī cenu kritumam transporta precēm un pakalpojumiem, sakaru pakalpojumiem un ar mājokļa uzturēšanu saistītajām precēm un pakalpojumiem.

Augustā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, patēriņa cenas samazinājās par 0,8%. Precēm cenas samazinājās par 1,1%, bet pakalpojumiem par 0,1%.

Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām mēneša laikā bija sezonālam cenu kritumam pārtikai. Cenas nedaudz pazeminājās apģērbam un apaviem, kā arī alkoholam un tabakas izstrādājumiem.

Sezonālu faktoru ietekmē dārzeņiem un kartupeļiem cenas samazinājās vidēji par 27,9%. Cenas samazinājās svaigai gaļai, cukuram, zivīm un zivju izstrādājumiem. Salīdzinot ar jūliju, cenas pieauga olām, maizei, kā arī eļļai un taukiem.

Turpinoties sezonas preču izpārdošanai, apavu cenas samazinājās par 3,6%. Sākoties akcijām, augustā cenas samazinājās stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem par un alum.

Cenas palielinājās degvielai, auto transportam un pasažieru gaisa transporta pakalpojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti