Augusi bezskaidras naudas norēķinu popularitāte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šā gada pirmajā pusgadā pieaudzis Latvijā veikto bezskaidras naudas norēķinu skaits – kopumā šā gada pirmajos sešos mēnešos notikuši vairāk nekā 235 miljoni bezskaidras naudas darījumu, bet to kopējā vērtība pārsniedz 104 miljardus eiro. Salīdzinājumā ar aizvadītā gada otro pusgadu darījumu skaits ir pieaudzis par 3%, bet kopvērtība samazinājusies par 18%.

Latvijas Bankas pārstāvis Jānis Silakalns
00:00 / 00:24
Lejuplādēt
Šī tendence liecina par to, ka bezskaidru naudu biežāk izmanto tieši ikdienas norēķinos.

 

Gandrīz divas trešdaļas no kopējā darījumu skaita ir karšu norēķini, savukārt klientu pārvedumi veido ap trešdaļu. Vidēji dienā Latvijā tiek veikti 1,4 miljoni bezskaidras naudas maksājumi, liecina Latvijas Bankas dati. 

Centrālās bankas runasvīrs Jānis Silakalns stāsta, ka gada vidū Latvijā bija izdoti 2,2 miljoni maksājumu karšu jeb 1,2 maksājumu kartes uz vienu iedzīvotāju. "Šeit mēs redzam izdoto karšu skaita samazinājumu par aptuveni 3%, un tas ir skaidrojams ar "American Express" karšu slēgšanu šā gada martā."

Savukārt karšu pieņemšanas vietu, piemēram, tirdzniecībā termināļu un arī bankomātu skaits nedaudz pieauga. Kopumā Latvijā šā gada vidū bija pieejami vairāk nekā 42 000 karšu pieņemšanas vietu un 1025 bankomāti, piebilda Silakalns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti