Rīta Panorāma

Ģenētiski modificēto kukurūzu Latvijā neaudzēs

Rīta Panorāma

LTV žurnālisti: bija sajūta, ka ir pienākums slavēt servisu Sočos

Augulis: atlaide maznodrošinātajiem varētu būt pieci eiro mēnesī

Augulis: Nebūs problēmu atrast pensiju indeksācijai trūkstošos 1,6 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Raugoties uz to, kā pašlaik pildās valsts speciālais budžets, nebūs problēmu atrast plānotajai pensiju indeksācijai trūkstošos 1,6 miljonus eiro, intervijā Latvijas Televīzijai apliecināja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

„Ņemot vērā, kā šobrīd pildās speciālais budžets, 1,6 miljoni nebūs problēma,” sacīja ministrs. Viņš gan atzina, ka Finanšu ministrija norādījusi – fiskālais rāmis to īsti neļauj, bet „mēs gribam pierādīt, ka to ļauj".

Taujāts, vai pensionāri ir apmierināti ar pensiju pieaugumu, ministrs atzina, ka tā nav. „Domāju, ka īsti apmierināti viņi nav. Mēs redzam summu, par kādu šobrīd indeksējam, un skatāmies elektrības sadārdzinājumu. Vienīgais solis pareizajā virzienā – mēs atgriežamies pirmskrīzes periodā, kad indeksējām gan ar patēriņu cenu pieauguma, gan vidējo algas pieauguma indeksu,” sacīja Augulis.

Labklājības ministrijas aprēķini liecina, ka vecuma pensija pieaugs par vidēji 7,26 eiro, izdienas pensija, kuru izmaksā no valsts sociālās apdrošināšanas budžeta, - par 7,25 eiro, bet izdienas pensija, kuru izmaksā no valsts pamatbudžeta, - par 8,30 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti