«Augstsprieguma tīkls» plāno emitēt obligācijas 116 miljonu eiro aizņēmuma refinansēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST)  plāno refinansēt aizņēmumu 116 miljonu eiro apmērā, emitējot obligācijas, paziņoja uzņēmums.

Pērn AST pārņēma pārvades tīkla aktīvus un iepriekšējā aktīvu īpašnieka uzņemtās saistības 202 miljonu eiro apmērā ar īsiem atmaksas termiņiem. Tas ir būtisks saistību slogs, paziņojumā medijiem norādīja AST valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

“Esam izstrādājuši esošo saistību refinansēšanas plānu, kas paredz aizņēmumu 116 miljonu eiro apmērā refinansēt, emitējot obligācijas,” norādīja Boks.

Tāpat uzņēmums informēja, ka

starptautiskā kredītreitingu aģentūra "S&P Global Ratings" pirmo reizi novērtējusi un piešķīrusi "Augstsprieguma tīklam" ilgtermiņa kredītreitingu BBB+.

Reitinga aģentūra S&P ziņojumā uzsvērta uzņēmuma valstiski svarīgā nozīme elektroenerģijas nozares attīstībā. Būtisks esot AST darbs, īstenojot Baltijas elektroenerģijas sinhronizāciju ar Eiropas tīkliem.

"S&P Global Ratings" esot paudusi pārliecību par AST spēju refinansēt esošās saistības un veiksmīgi noslēgt saistību refinansēšanās procesu.

"Augstā reitinga piešķiršana ir būtisks solis AST virzībā uz kapitāla tirgu, jo īpaši, ņemot vērā turpmākā perioda lielos kapitālieguldījuma projektus, virzoties uz Baltijas elektroenerģijas sinhronizāciju ar Eiropas tīkliem. Tāpat tas palielinās potenciālo investoru uzticību uzņēmumam, dos iespēju piesaistīt kapitālu, gan emitējot obligācijas, gan piesaistot līdzekļus no bankām uz izdevīgākiem nosacījumiem," paziņojumā medijiem norādīja AST padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš.

KONTEKSTS:

AST ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. AST pieder dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" 68,46 % kapitāldaļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti