«Augstsprieguma tīkls» emitē zaļās obligācijas 100 miljonu eiro vērtībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uzsākta elektrības pārvades sistēmas operatora “Augstsprieguma tīkls” emitēto zaļo obligāciju kotācija biržā. “Augstsprieguma tīkls” ar zaļajām obligācijām piesaista 100 miljonus eiro.

Par iegūto naudu uzņēmums segs saistības par Kurzemes loka izbūvi, trešo Latvijas–Igaunijas starpsavienojumu un TEC-2.

Uzņēmuma “Augstsprieguma tīkls” vadītāja Gunta Jēkabsone norāda, ka tikuši vērtēti vairāki iespējamie finanšu avoti, tajā skaitā aizdevums bankās, tomēr uzņēmums atbildis arī kritērijiem, lai piesaistītu naudu ar zaļajām obligācijām. “Finansiāli uz obligāciju emisijas dienu šis bija izdevīgāks piedāvājums. Lai aizņemtos bankā, tur ir salīdzinoši vienkārši līguma nosacījumu. Lai startētu biržā, ir jāatbilst virknei prasību par uzņēmuma labu pārvaldību, par ilgtspējas lietām,” sacīja Jākobsone.

Jau esot redzams, ka rezultāts ir pozitīvs. “Mēs esam tiešām gandarīti, ka pieprasījums divas reizes pārsniedza piedāvājumu.

Lielu interesi izrādīja ārvalstu investori, tajā skaitā Eiropas Investīciju un attīstības banka, Ziemeļu investīciju banka, pensiju fondi, kā arī lielākās bankas Latvijā,” pastāstīja uzņēmuma vadītāja.

“Augstsprieguma tīkla” obligācijas izdotas uz piecu gadu un trīs mēnešu termiņu ar fiksētu gada procentu likmi 0,5% apmērā. Uzņēmums plāno vēl vienu obligāciju emisiju līdz 60 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti