Augsto tehnoloģiju Lietuvas ražotne «Pulsar Optics» atzīta par gada sociāli atbildīgāko uzņēmumu Latgalē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lietuvas kompānija "Pulsar Optics" Daugavpilī ienāca pirms pusotra gada un šobrīd jau nodarbina gandrīz 200 cilvēkus. Uzņēmums specializējas civilo termovizoru ražošanā, tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 valstīm. Latgales uzņēmējdarbības centra rīkotajā šī gada konkursā "Latgales reģiona uzņēmēju gada balva" uzņēmums tika atzīts par gada sociāli atbildīgāko uzņēmumu reģionā. 

Augsto tehnoloģiju Lietuvas ražotne «Pulsar Optics» atzīta par gada sociāli atbildīgāko uzņēmumu Latgalē
00:00 / 05:11
Lejuplādēt

"Pulsar Optics" ziedoja Daugavpils reģionālajai slimnīcai jaunas funkcionālās gultas, kas ļāva slimnīcai paplašināt iespējas savlaicīgi uzņemt un ārstēt ar Covid-19 inficētus pacientus. Tāpat šis uzņēmums ziedoja 150 tūkstošus eiro, lai atbalstītu Ukrainas bēgļus Latvijā. 

SIA "Pulsar Optics" vadītājs Viktors Smirnovs Latvijas Radio rādīja Daugavpilī saražoto termovizuālo ierīci. Tādas Daugavpilī top, kopš mātes uzņēmums – Lietuvas augsto tehnoloģiju kompānija "Yukon Advanced Optics Worldwide" – ienāca Daugavpilī.

"Mūsu galvenais ofiss atrodas Viļņā, un mēs esam globāls līderis termovizuālo, digitālo nakts un dienas redzamības optisko aprīkojumu jomā civilajām vajadzībām. 2021. gadā, lai palielinātu uzņēmuma jaudas un kapacitāti, esam izveidojuši ražotni Daugavpilī. 18 mēnešu laikā, aktīvi darbojoties, esam panākuši, ka Daugavpilī pie mums strādā 200 darbinieki, un te saražotās termovizuālās ierīces tiek eksportētas uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm," stāstīja Smirnovs.

Uzņēmums "Pulsar Optics" darbojas Latgales Speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ) un ir viens no lielākajiem ārvalstu investoriem Latgalē. Un šī gada nogalē 14 uzņēmumu-pretendentu vidū tas tika atzīts par Gada sociāli atbildīgo uzņēmumu Latgalē, stāstīja Latgales SEZ pārvaldniece un Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.

"Ir specialā sociālā programma viņu darbiniekiem, paredzēta gan to apmācībām, gan atpūtai. Viņi ir ziedojuši 150 000 eiro palīdzībai Ukrainas bēgļiem, gan arī kovida laikā domājuši par to, ka nepieciešama palīdzība Daugavpils reģionālajai slimnīcai, ka tai papildus ir nepieciešamas gultas, un ir uzdāvinājuši slimnīcai 41 funkcionālo gultu. Mums ir divtik patīkami, ka ir un veidojas tādi sociāli atbildīgi uzņēmumi, kuri rūpējas ne tikai par saviem darbiniekiem, bet arī par to vidi, kurā dzīvo un arī par pilsētu un reģionu," atzīmēja Maiļina-Tabūne.

Jaunās funkcionālās gultas slimnīcai Covid-19 laikā bija neatsverama un ļoti būtiska palīdzība, kas der arī šodien, atzina Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Semjonovs sacīja: "Tajā laikā bremzējās piegādes un ar līdzekļu pieejamību bija slikti, tāpēc tas mums ļoti palīdzēja paplašināt gultas fondu. Un pat, kad nav tik intensīvas pacientu plūsmas, tas mums dod iespēju atjaunot gultas, kuras pie mums vairākumā vēl ir no slimnīcas atklāšanas dienas. Lai tas viss atbilstu mūsdienu prasībām, šobrīd, pateicoties šim dāvinājumam, ir gan potenciāls rezervei ārkārtējai situācijai, gan ir iespēja ērtāk un kvalitatīvāk ārstēt pacientus."

Savukārt 150 000 eiro Ukrainas bēgļu atbalstam Latvijā ir tikai daļa no kopējās palīdzības, ko uzņēmums sniedzis Ukrainas bēgļiem. SIA "Pulsar Optics" mātes uzņēmums "Yukon Advanced Optics Worldwide" ziedojis vairāk nekā 1,5 miljonus eiro dažādu projektu īstenošanai.

"Sociālā un korporatīvā atbildība mūsu uzņēmumā nav tikai tukši vārdi," skaidrojot savu atbalstu sociālajai jomai, sacīja "Pulsar Optics" komunikācijas vadītājs Germanas Kavalskis. "Mēs daudz ieguldām sociālajā sfērā, ieguldām savos darbiniekos, jo mūsu uzņēmums jau ir sasniedzis to līmeni, kad daļu savu ieņēmumu varam dāvināt arī sabiedrībai. Mūsuprāt, šādas aktivitātes ir ļoti svarīgas. Tieši tāpēc mēs šogad nolēmām visu savu sociālās atbildības budžetu atvēlēt Ukrainas bēgļu atbalstam."

Latvijas gadījumā līdzekļi nonāca organizācijā "Sarkanais Krusts" un divās jauniešu organizācijās, dodot iespēju bēgļu bērniem apmeklēt rotaļu istabas, bibliotēku, radot vietu, kur kopīgi darboties, mazgāt, žāvēt veļu, un atbalstot bēgļus citās lietās.

Šāda uzņēmuma ienākšana Latvijā, turklāt ārpus Rīgas, ir būtisks ekonomiskais pienesums, tā SIA "Pulsar Optics" darbību vērtēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

LIAA direktors Kaspars Rožkalns norādīja: "Mēs redzam, ka šis ir viens no tiem investoriem, kādus mēs mēģinām uzaicināt un skaitliski pavairot. Tas, ka šis uzņēmums ienāk reģionos, tieši Daugavpilī, ir svarīgi, jo tas palīdz attīstīt, radīt jaunas kvalitatīvas un maksātspējīgas darba vietas. Tas ir viens no stūrakmeņiem ekonomikas izaugsmei un atjaunošanai pēc Covid-19 pandēmijas."

Šī gada maijā SIA "Pulsar Optics", pievienojoties Latgales SEZ, parakstīja divus investīciju projektus par kopējo ieguldījumu ap 5 miljoniem eiro, kopumā Daugavpilī radot 112 jaunas darbavietas. Savukārt novembrī Latgales SEZ Uzraudzības komisija apstiprināja SIA "Pulsar Optics" jauno – nu jau trešo ieguldījumu projektu. Tas vērsts uz Metālapstrādes iecirkņa izveidošanu, un te uzņēmums plāno investēt gandrīz 1,7 miljonus eiro, paredzot šo projektu īstenot līdz nākamā gada beigām un rezultātā izveidojot Daugavpilī vēl vismaz 50 jaunas darbavietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti