Augsto enerģijas cenu dēļ Eiropas Savienībā var tikt slēgti tūkstošiem uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Augstās gāzes un elektrības izmaksas rada tiešus draudus tūkstošiem Eiropas Savienības uzņēmumu, un Briselei jārīkojas ātri, lai mīkstinātu triecienu. Tā Eiropas Komisijas prezidentei Urzulai fon der Leienai adresētā vēstulē ceturtdien norādīja Eiropas Biznesa konfederācija.

Pēc konfederācijas domām, pašreizējais augsto gāzes un elektroenerģijas cenu stāvoklis ir saistīts ar nenovēršamu ražošanas zudumu un tūkstošiem Eiropas uzņēmumu darbības pārtraukšanas risku. Steidzama Eiropas Savienības līmeņa risinājuma atrašana konfederācijas ieskatā ir izdzīvošanas jautājums.

Eiropas Savienības izpildvara un bloka 27 dalībvalstis joprojām cenšas izdomāt veidus, kā samazināt pieaugošo izmaksu radīto ietekmi.

Eiropas Savienībā par enerģētiku abildīgie dalībvalstu ministri piektdien Briselē meklēs risinājumus laikā, kad dažas valstis lēmušas noteikt gāzes cenu griestus.

Taču krasās atšķirības dalībvalstu energoresursu dažādībā padara kopīga risinājuma atrašanu par lielu izaicinājumu.

Eiropas Biznesa konfederācijas ieskatā pastāv reālas briesmas, ka uzņēmumi, jo īpaši energoietilpīgās nozares, pārcelsies ārpus Eiropas pastāvīgi, ja risinājums netiks atrasts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti