Dienas ziņas

Lielbritānijas latvieši apbalvo labākos

Dienas ziņas

Ko jaunais gads sola Liepājas uzņēmējiem?

Svaigā produkcija veikalos kļuvusi lētāka

Augļi, ogas un dārzeņi veikalos kļuvuši lētāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nodokļu reforma no šā gada ieviesusi vairākas pārmaiņas. Viena no tām – jau no 1.janvāra veikalos samazinājušās cenas vairākiem Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām un dārzeņiem. Spēkā stājušies grozījumi, kas paredz šiem produktiem ieviest samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi – vien piecus procentus.

Pārtikas veikalu darbiniekiem 1. janvārī darba diena iesākās ar cenu zīmju nomaiņu lielai daļai svaigās produkcijas. PVN likme no 12 uz pieciem procentiem samazinājās svaigiem, tostarp arī mazgātiem, mizotiem, lobītiem un grieztiem produktiem. Pārmaiņas attiecas uz augļiem un dārzeņiem, kas raksturīgi mūsu reģionam, neatkarīgi no to izcelsmes valsts. Tas nozīmē, ka mazāk maksās arī Spānijā audzēti lociņi, bet ne apelsīni vai arbūzi. Tāpat lētāk iegādāties nevarēsim ne termiski, ne kā citādi apstrādātus, piemēram, kartupeļus vai bietes.

"Šeit, piemēram, salātiem podiņos pirms dažām stundām vēl bija cenu zīme 99 eiro centi, tagad ir 86. Tāpat arī kartupeļi bija 1,45 eiro, bet tagad ir 1,23 eiro. Tātad, jo dārgāks ir šis produkts, jo šī cenu starpība ir labāk redzama," rāda SIA “Rimi Latvia” pārstāve Dace Preisa.

Taču ir arī preču grupa, kurai šogad gaidāms cenu pieaugums. Ar nodokļu reformu noteikts, ka akcīzes nodokli paaugstinās cigaretēm un alkoholiskajiem dzērieniem. Piemēram, alus pudele maksās par septiņiem centiem dārgāk, bet cigarešu paciņa – par 24 centiem vairāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti