Audits nekonstatē tiešas krāpniecības pazīmes uzņēmumā «Liepājas metalurgs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas un starptautiskās auditorkompānijas SIA „Ernst & Young Baltic” noslēgto līgumu par padziļinātas finanšu izpētes veikšanu AS„Liepājas metalurgs”, 15.martā ir saņemts SIA „Ernst&Young Baltic” padziļinātas finanšu izpētes ziņojums par AS „Liepājas metalurgs”.

Iesniegtajā ziņojumā SIA „Ernst & Young Baltic” konstatē, ka uzņēmumā nav tiešu krāpniecības pazīmju, vienlaikus norādot uz virkni nepilnību tā darbībā – teikts Valsts kases izplatītajā ziņojumā.

Plašāka informācija par ziņojuma saturu pašlaik nevar tikt sniegta, jo tas satur ierobežotas pieejamības informāciju. Ziņojums tiks virzīts izskatīšanai Ministru kabinetā. Pēc tam, kad Ministru kabinets būs iepazinies ar audita ziņojuma saturu, būs zināms arī publiskojamās informācijas apjoms.

Cik būtiskas nepilnības uzņēmuma darbībā bijušas nav skaidrs, jo ziņojums publiskots netiek. Premjers Valdis Dombrovskis (V) norādīja, ka tas vēl tiks vērtēts. 

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija (FM) 13.februārī noslēdza līgumu ar starptautisko auditorkompāniju SIA "Ernst&Young Baltic" par padziļinātas finanšu analīzes veikšanu AS "Liepājas metalurgs". „Šo jautājumu mēs skatīsim nākam otrdien, kad būsim iepazinušies ar auditoru ziņojumu un tad varēsim sniegt tālākos komentārus. Bet jebkurā gadījumā skaidrs - ja nav secinātas tiešas krāpniecības pazīmes, tas, protams, atvieglo lēmuma pieņemšanu kontekstā ar Liepājas metalurgu,” norādīja Dombrovskis.

Finanšu ministrs 2009.gada 30.decembrī valsts vārdā izsniedza galvojumu par "Liepājas metalurga" saistībām 85,6 miljonu eiro (60 miljonu latu) apmērā, lai nodrošinātu prasījumus, kas var rasties no aizdevuma līguma, kas noslēgts starp "Liepājas metalurgu" un "UniCredit S.p.A". Uz šā gada 25.janvāri izsniegtā, bet vēl neatmaksātā valsts galvotā aizdevuma apmērs bija 73,6 miljoni eiro (51,52 miljoni latu).

Patlaban "Liepājas metalurgs" saistībā ar valsts galvojumu un valsts galvotā aizdevuma līgumu savas saistības pilda savlaicīgi un pilnā apmērā. FM jau pērn sāka sarunas ar uzņēmumu par valsts galvotā aizdevuma restrukturizāciju - aizdevuma atmaksas grafika izmaiņām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti