Atvērts skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 9.  līdz 14. decembrim jau otro gadu tiešsaistē norisinās Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš "Cits bazārs", informēja izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns.

Vietnē "jalatvia.lv" skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas ir publicējuši pašu radītās preces un pakalpojumus, savukārt lapas apmeklētāji var ērti aplūkot piedāvājumus un sazināties ar skolēniem, lai iegādātos oriģinālas Ziemassvētku dāvanas vai noderīgas lietas savai ikdienai.

E-katalogā "jalatvia.lv" ikviens var aplūkot skolēnu mācību uzņēmumu profilus un  iegādāties skolēnu ražojumus – mājas lietas, preces skaistumkopšanai, bižutēriju, dažādas spēles un preces bērniem, kā arī apģērbus, modes lietas, interjera priekšmetus, pārtikas preces un citu.

Starp estētiskām un sadzīvē noderīgam precēm ir iegādājamas arī skolēnu veidotas gluži unikālas un funkcionālas lietas, piemēram, mugursoma ar viedekrānu, mazgāšanas līdzeklis no Latvijas kastaņiem, "gudrās" galda lampas, viedierīce, kas atvieglo kurpju aizsiešanu, un citi interesanti produkti.

"Viss, kas nopērkams "Cita bazāra" e-katalogā, ir skolēnu prātos lolots un radīts.

Piedaloties šajā tirdziņā, skolēni apgūst pirmos soļus biznesā, sākot no tirgus izpētes un biznesa plāna rakstīšanas, beidzot ar produktu radīšanu, pārdošanu un mārketingu.

Pārdošana "online" vidē nav mazinājusi jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, un arī šogad ar savām precēm un pakalpojumiem tirgosies 270 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas," stāstīja Krievāns.

Skolēnu mācību uzņēmumu "Cits bazārs" notiek Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) īstenotā ERAF projektā "Inovāciju motivācijas programma", un to rīko izglītības organizācija "Junior Achievement Latvia" sadarbībā ar "Swedbank".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti